harddisk vraag

Gestart door Format Arie, 03 mei 2004, 11:50:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Format Arie

heb een upgradekast in huis gehaald,met ongeveer alleen mortherboard en processor erin. Dus dat word hardware overzetten, van mijn oude 400mhz bakkie. Mijn vraag is, ondersteunen deze moederkaarten nu alle harddisks, of moet ik daarbij opletten wat ik ga kopen.Ik lees over zoveel verschillende types (ATA - IDE etc), en wil natuurlijk niet de verkeerde aanschaffen. het gaat om een Soyo Motherboard SY P4VGA. heb gekeken bij de key features, maar kom er niet uit. Kan iemand me advies geven?

Han

Hier staan de specificaties van een Soyo Motherboard SY P4VGA.

Volgens de specs heb je gewoon een IDE interface Storage Control. Da's dus de harddisk aansluiten met zo'n platte IDE-kabel. Print de specificatie pagina maar uit en neem die mee als je niet vertrouwd op wat je kopen moet.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Format Arie

wat is cachee bij harddisk? Is dat een soort buffer underrun of zo? is 2 Mb voldoende, of 8 Mb meer aan te bevelen?

frank

Een groter cache zorgt ervoor dat hij sneller zijn gegevens kan bereiken als het ware. 8mb is wel aan te raden, verschilt qua prijs niet zo met de 2mb en is vaker al ata 133 de 2mb zijn vaker ata 100. Ata 100, ata 133 zkan je vergelijken met de doorvoersnelheden, dus hoe hoger hoe sneller. Zat er bij de upgradeset ook ramm bij, want die kan je waarschijnlijk niet overzetten, weet niet wat je nu hebt sdram of ddram.
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

Format Arie

Nee, ik ga over op DDR ram. (Trouwens in deze kast kan wel 1x sdram, maar niet tegelijk met DDR ram)
Harde schijf heb ik deze op het oog:

DiamondMax Plus 9 (120 Gig, 8mb cache) €80,00
Fast ATA/Enhanced IDE Compatible
Ultra ATA/133 Data Transfer Speed
Quiet Drive Technology
100 % FDB (fluid dynamic bearing) motors
Maxtor Shock Protection System
Maxtor Data Protection System
Average seek time: =9.3
Rotational speed: 7200 RPM
8MB cache buffer






Han

Da's een snelle harddisk. Ik weet niet of je videobewerking gaat doen? Zo nee dan kan het ook een tandje lager zodat je wat goedkoper uit kunt zijn. Een 4500 rpm (Rotational speed) is dan snel genoeg. Bij gewoon gebruik merk je dat verschil niet eens.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Format Arie

Oke, ik weet voldoende. Zal er een "Opgelost" op zetten 8)