De reis naar Duitsland en de eerste dag op pad

Dit keer is dit blogje geschreven door Bugs.
Gisteren, dinsdag, zijn we omstreeks 10:30 weggereden. Zoals Han al schreef zijn we met de Fiesta gegaan. We waren erg benieuwd hoe de Fiesta zich zou houden op de hellingen in de Ardennen en Duitsland. Nou, dat ging erg goed! We hebben de aanwijzingen van TomTom een beetje genegeerd, en zijn lekker via Maastricht, Luik en Bastogne gereden. Tommie wilde ons bij Luik een andere kant opsturen, maar eigenwijs als ik ben volgde ik mijn eigen route. Dat ging verder allemaal goed, en de Fiesta nam met zijn 1300 cc motor gewoon de de hellingen, alleen moet je wat meer schakelen om ‘m op toeren te houden. Maar hij hield zich prima!

Tegen deze prijs willen we de tank in Luxemburg wel vullen 🙂
Tegen deze prijs willen we de tank in Luxemburg wel vullen :)

We hebben onderweg ook nog wat gegeten in een AC restaurant, dat smaakte ons erg goed. We kozen alletwee voor de entrecote met gestampte spruitjes en patat. De dame aan de kassa (we waren in Franstalig België) wilde ons niet verstaan, niet in het Nederlands en niet in het Engels. Dit in tegenstelling tot de dame die onze bestelling opnam en het eten bereidde, die sprak allerlei talen door elkaar en daardoor begrepen wij elkaar prima.

Het is onderweg grotendeels mistig geweest, en dat werd eenmaal in Duitsland aangekomen steeds erger. Het hotel ligt werkelijk midden in de rimboe, en daar was TomTom dus een grote hulp. Het laatste stukje was donker, bochtig en érg mistig maar dankzij Tommie kon ik die bochten in de weg al van te voren zien aankomen. Het laatste stukje was helemaal geweldig, we werden door het dorp (Kell am See) heengeloodst en we stonden zó voor de deur van het hotel waar we erg vriendelijk werden ontvangen. We kwamen omstreeks 18:15 aan en we hebben er na de lange autorit (519 kilometer) een lekker rustige avond van gemaakt en drie afleveringen van ER bekeken en twee van Groeten Uit De Rimboe.

Vandaag, woensdag, zijn we naar Trier en Luxemburg-Stad geweest. Onderweg naar Trier reden we door een besneeuwd landschap.

Op weg van Kell am See naar Trier
Op weg van Kell am See naar Trier

Het was koud, maar tot in de middag droog. We hebben over de kerstmarkt in Trier gelopen en een beetje winkels bekeken. Uiteraard mocht een kopje koffie ook niet ontbreken. Het was erg leuk om weer in Trier te zijn, de laatste keer was vijf jaar geleden. Toen het in de middag begon te regenen hebben we besloten om naar Luxemburg-Stad te rijden. Ook al om dat Han het een beetje benauwd had.  Het natte, koude weer werkte niet zo mee om haar een goede dag te bezorgen. Het is ongeveer een uurtje rijden naar Luxemburg, dus konden we allebei een beetje bijkomen (ik was ook blij dat ik even kon zitten).

Ook in Luxemburg was een erg gezellige kerstmarkt, zoals veel dingen daar in Duitse stijl. We hebben gegeten bij McDonalds, waar ik eindelijk weer eens mijn geliefde McRibs kon eten. Dat werden dus zwei McRibs Maxi-menu’s voor mij, en een Big & Tasty menu voor Han.

Toen vonden we het welletjes voor vandaag, en zijn we teruggereden naar het hotel. Ongeveer 20 kilometer voor het hotel begon het te sneeuwen, en reden we dus met een matig gangetje over donkere bochtige weggetjes terug naar het hotel. Alles ging gelukkig goed. Nu het blog is bijgewerkt is het tijd voor een bakkie koffie met wat erbij, en gaan we weer verder met ER. Het was wederom een leuke dag!

Reageren is niet mogelijk.