Dag 4: 16-12-2009 – Een internationaal rondje en op zoek naar roots

Vanochtend zijn we na het douchen, aankleden en ontbijten op weg gegaan naar Luxemburg. Luxemburg Stad om precies te zijn. We waren eigenlijk niet van plan om daar veel te doen, culturele zaken zijn niet zo aan ons besteed, en de stad zelf stelt niet zo veel voor, het is eigenlijk een groot dorp. Maar wat ze wel in Luxemburg hebben is Bofferding bier, en een vriendin van ons vindt dat erg lekker. Dus hebben we een Cactus (supermarkt) opgezocht en hebben daar wat Bofferding bier gekocht. We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de benzinetank vol te gooien, het is in Luxemburg tenslotte goedkoper dan in de andere nabije landen. We reden langs een Ford dealer, en daar hebben we de ruitenwissers van de Fiesta (voor en achter) laten vervangen. Vervolgens zijn we op weg gegaan naar Thionville, Frankrijk. Met een bepaalde reden. Eén van Han’s voorouders is daar geboren in 1701, en het leek ons leuk om daar eens rond te kijken. Van Luxemburg naar Thionville is maar een klein stukje. We zijn naar het centrum gereden en na een paar rondjes rijden over een parkeerterrein vonden we een plaatsje. Het is op dat parkeerterrein erg chaotisch, maar ja, het is Frankrijk en daar verwachten we niet anders. 😉

We hebben wat rondgekeken in het centrum, er was zowaar een Kerstmarkt en het was er nog gezellig ook. We vroegen ons af tijdens het wandelen of 300 jaar eerder Han’s over-over-over-overgrootmoeder daar misschien ook gelopen heeft. Het was koud, dus we zijn in een café een warme kop koffie gaan drinken. Hoewel ik geen Frans ken (en Frans mij ook niet) lukt het bestellen van dergelijke eenvoudige zaken mij toch aardig, dus ik kreeg wat ik wilde, één zwarte koffie en één met melk. Na de koffie weer terug naar de auto, en zijn we naar Metz gereden. Daar zijn we vorig jaar ook geweest, ze hebben daar aan de rand van de stad een mooi winkelcentrum compleet met een vestiging van Flunch. Ook daar hebben we wat rondgekeken, en na afloop hebben we lekker gegeten bij Flunch. De rekening klopte niet helemaal, maar iedereen weigerde categorisch Engels te verstaan, dus ik heb het voor die paar euro maar laten zitten. De toch al lage dunk die we hadden van Fransen (ondanks de voorouder van Han, maar die is tenslotte wijs geweest en later in Den Bosch gaan wonen) is hierdoor beslist niet beter geworden.

Tijd dus om dit land snel te verlaten en terug te rijden over een gedeeltelijke tolweg naar Duitsland. Het begon vlak voor de grens behoorlijk te sneeuwen, maar toen we de grens over gingen hield het abrubt op. Na het passeren van de grens is het maar heel even naar het hotel, en daar hebben we nog even op het internet gesurft en naar een aflevering van ER gekeken. De planning is om nog naar Heidelberg en Karlsruhe te gaan de komende dagen, maar dat zou anders uitpakken. Deze dag was in ieder geval erg leuk!

Reageren is niet mogelijk.