Engeland – Dag 8 – Via Lakeside en Dover naar Frankrijk

Vandaag gaan we de reis naar huis aanvaarden. Na het douche en aankleedritueel heb ik de auto volgeladen met de koffers en de spulletjes die we tijdens deze vakantie gekocht hebben. Voor de laatste keer deze vakante naar Morrisons om te ontbijten. Ook de Focus hebben we bij Morrisons volgetankt met benzine en toen was het tijd om naar het oosten te rijden.

Alweer ons laatste engelse ontbijtje bij Morrisons.
Alweer ons laatste engelse ontbijtje bij Morrissons.

We wilden een tussenstop maken in ons favoriete winkelcentrum Lakeside (ten oosten van Londen) dus deze keer namen we de rondweg om Londen (M25) niet zuidelijk, maar noordelijk. Zo hoeven we maar een keer tolgeld te betalen voor de Dartford crossing in plaats van twee keer. De reis verliep voorspoedig, alleen regende het wel een paar keer onderweg. Last hadden we daar niet van. Op de M25 wel wat fileverkeer, maar dat duurde niet lang. Dus waren we aardig volgens planning aangekomen in Lakeside. Ook daar hebben we nog wat kleine spulletjes gekocht en vervolgens zijn we vertrokken naar Folkestone, om daar bij Morrisons de avondmaaltijd te eten en wat sandwiches te kopen voor later op de avond en morgenochtend.

Aangekomen in Dover de Focus nog een keer volgetankt met benzine zodat we dat morgen onderweg niet hoeven te doen. De ferry vertrok op tijd, de zee was kalm dus het was een rustige overtocht. Vanaf Calais is het maar een kort stukje naar ons Suite Hotel, waar we een heerlijk ontspannen avond en nacht hebben doorgebracht. Morgen het laatste stuk naar huis.

Reageren is niet mogelijk.