Saarbrücken en Metz

Het weer is sinds vandaag reuze opgeknapt. Vanmorgen al was de laaghangende bewolking eindelijk weg en konden we vanuit de hotelkamer de verte inkijken. Het is echt mooi hier! Dat konden we nu pas echt goed zien. We hebben vanmorgen eerst rustig van het ontbijt genoten en zijn daarna rond een uur of 10:30u naar Saarbrücken vertrokken. Eenmaal in Saarbrücken bleek het gewoon zacht weer te zijn. M’n jas hoefde niet eens dicht. We hebben eerst een beetje rondgelopen over de kerstmarkt en in de stad en daarna hebben we even gezeten bij een konditorei om wat te eten en te drinken.

Ze hebben daar in Saarbrücken een kerstattractie die echt leuk is. Tussen twee palen over een meter of 300 is een kabel gespannen waarop een slee staat met vijf rendieren. Een paar keer per dag gaat er in die slee een kerstman zitten. Die vertelt dan terwijl de slee met rendieren over die kabel getrokken wordt het verhaal van “Rudolf seinem rentier mit der rote nase”

 De vliegende slee en rendieren in Saarbrücken.
De vliegende slee en rendieren in Saarbrücken

Poster met uitleg en tijden waarop de kerstman aanwezig is.
Poster met uitleg en tijden waarop de kerstman aanwezig is.

Het valt gewoon op hoe vriendelijk je hier als klant behandeld wordt. Thuis kun je een grote bek krijgen maar hier is de klant nog echt koning. We merken trouwens dat dat bijna overal is behalve in het westen van Nederland.

Eind van de middag waren we allebei moe. We hebben bij Karstadt een colaatje gedronken en zijn daarna vertrokken naar Frankrijk. We wilden in Frankrijk eten bij Flunch en daarna doorrijden naar Cora. Cora is een gigantisch grote winkel waar je van alles kunt aanschaffen. Je kunt er bijvoorbeeld nietjes halen maar ook computers en etenswaren en flatscreens. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het. TomTom heeft ons naar een Flunch Restaurant gebracht waar we heerlijk hebben gegeten. Toen we na het eten beter rondkeken, bleek er in hetzelfde pand een winkel te zijn die als twee druppels water op Cora leek. We hebben daar toen nog even rondgelopen en lekker rondgekeken.

Daarna waren we allebei op. We zijn weer in de auto gestapt en hebben in de TomTom ingetikt dat we naar huis wilden. Bij de grens Luxemburg-Duitsland hebben we voor €0.911 de tank nog even volgegooid en onderweg hebben we wat lekkers gekocht voor bij de koffie. Om 21.10u waren we weer in het hotel. Er zijn vandaag zowaar nieuwe gasten gearriveerd. Afgelopen nacht waren we denk ik de enige gasten. Lekker rustig wel 🙂

We hebben vandaag dus weer een drielanden-dag achter de rug. Die Fiesta heeft vandaag gereden in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Morgen gooien we de tuf vol met onze spullen en gaan we nog een poosje naar Düsseldorf toe en dan weer op huis aan.

Vanavond alweer de laatste avond. Het is nu tijd voor een bakkie senseo en het lekkers!

Reageren is niet mogelijk.