Dag 9: 19-09-2009 – …. en weg is de Sophie

We waren vanmorgen al op tijd wakker. Het was gelukkig niet koud vannacht dus we hebben goed geslapen. We hebben de laatste spullen ingepakt en Bugs heeft alles in de auto gestopt. Ik heb nog even een bakkie koffie gemaakt en om 9.15u was de overdracht om de Lady Sophie terug te geven aan Kris Cruisers. We vonden het allebei jammer dat we haar achter moesten laten. We hebben een hele fijne week gehad op haar. Mochten we nog een keer een boot huren in die omgeving dan wordt het zeer waarschijnlijk weer de Sophie.

Tien minuutjes later reden we weg van het terrein. Op de Sophie hadden we uiteraard zitplaatsen maar de stoelen van de Focus voelden wel heel prettig aan voor onze ruggen. We zijn doorgereden naar Morrisons in Woking voor een laatste Engels ontbijt. Dit keer ook voor mij eieren met spek en witte bonen. Dat smaakte prima!

Na het ontbijt via de rondweg om Londen richting Thurrock gereden voor een kort bezoek aan het Lakeside Shopping Centre. We waren daar ongeveer om 12.30u en hadden er twee uurtjes te spenderen. Eerst naar de T-Mobile shop om een en ander te regelen. Daarvoor moest de servicedesk gebeld worden. Dat kon met een telefoon van de winkel. Da’s maar goed ook want het duurde best een poos voordat alles okee was.

Uiteraard hebben we bij Starbucks even een caramel frappuccino genuttigd. Erg lekker is dat. We zijn gewend om daar in de luie stoelen te ploffen maar die zijn er helaas niet meer. Om 14.45u zijn we vertrokken uit Lakeside en richting Folkstone gereden. We hebben daar bij Morrison’s warm gegeten en wat boodschapjes gedaan. Om 17.00u reden we richting Dover en om 18.10u Engelse tijd voer de ferry weg van Engeland.

Inchecken voor de ferry met op de achtergrond de krijtrotsen van Dover.
Inchecken voor de ferry met op de achtergrond de krijtrotsen van Dover.

Tijdens de overtocht had Bugs even zijn TomTom aangezet. Dat was best lollig want je kon zo precies zien waar we voeren. Om 20.45u Europese tijd waren we in Calais. Het ontschepen ging erg snel en TomTom wees ons rap de weg naar het hotel. Ongeveer twee kilometer vóór het hotel moesten we voorrang geven aan een politieauto. Bij het passeren kregen we een doordringende blik toegeworpen van de gendarmes. Ze bleven met een slakkengangetje van ongeveer 25 kilometer per uur voor ons rijden. Wat daar de bedoeling van was weten we nu nog niet, maar aangekomen bij het hotel reed de politieauto door en wij sloegen rechtsaf, de toegangsweg naar het parkeerterrein van het hotel in. Rare jongens, die Fransen…..

In het hotel lekker gerelaxed. We hebben koffie gemaakt, sandwiches gegeten die we bij Morrisons hadden gekocht en ik heb de foto’s en filmpjes alvast overgezet naar de externe harddisk zodat ze thuis zo naar de PC gekopieerd kunnen worden. We hebben nog een aflevering van Prison Break gekeken en om 23.30u waren we zo moe dat we zijn gaan slapen.

Reageren is niet mogelijk.