Dag 2: 14-12-2009 – Verder naar Saarbrücken

Vanochtend werden we op tijd gewekt door de wekker. De dag begon met stralende zonneschijn. De achterruit van de Fiesta zat onder het ijs, het heeft dus gevroren vannacht. Na het aankleden en het ontbijt heb ik de spulletjes weer naar de auto gebracht. Dat ging gemakkelijk, want de kamer had ook nog een eigen tuin en de Fiesta stond daar vlakbij geparkeerd. We hoefden dus niet alles door het hotel te sjouwen. Omstreeks 11 uur zijn we weggereden, richting Saarbrücken. Niet via de kortste route over de autobahn, maar via Luik, door de Ardennen naar Bastogne, daar de grens met Luxemburg overgestoken en dwars door Luxemburg naar Echternach. Vlak onder Echternach hebben we (nadat we eerst de tank hebben gevuld met goedkope Luxemburgse benzine) de grens naar Duitsland gepasseerd en vervolgens via Trier naar Saarbrücken gereden. Dat laatste stuk wél via de autobahn. Onderweg nog even gestopt bij Tankstelle Hochwald voor een kopje koffie met appelgebak (voor Han) en chocoladegebak (voor mij). Het hotel was met behulp van TomTom zó gevonden. Ook deze kamer bevalt prima.

We informeerden naar de internetmogelijkheden. Per dag 7 euro 95. Dat heeft ons doen besluiten om ook voor Duitsland een internetstick te kopen, we komen regelmatig in de Bondsrepubliek en net als in Engeland heb je de investering zó terugverdiend. We hebben deze avond het internet via de laptop maar gelaten voor wat het is, en ons “beholpen” met internet via onze telefoons.
Wel nog even de stad in (erg druk in de spits in Saarbrücken!) om te eten. Omstreeks 20:30 waren we weer terug in het hotel, waar we onder het genot van een bakkie Senseo lekker twee afleveringen van ER hebben bekeken. En zo was deze dag ook weer omgevlogen. Morgen gaan we verder Duitsland verkennen!

Reageren is niet mogelijk.