Via Scarborough naar de ferry

Het is vandaag alweer tijd om richting huis te gaan rijden. Na het aankleden hebben we de auto ingeladen en toen was het tijd om nog een keer te ontbijten in het restaurant van het hotel. We werden weer vriendelijk geholpen door Keith, dat is zo’n beetje onze vaste kelner geworden. Het ontbijt smaakte weer prima. De laatste spulletjes uit de hotelkamer gepakt en uitgecheckt. Een heel fijn hotel was dit, en als we weer in deze regio op vakantie gaan nemen we beslist dit hotel weer.

Zoals altijd rijden we niet rechtstreeks naar Hull, we gaan altijd via Scarborough. Ook nu weer. Het eerste stuk van de reis konden we op de snelweg rijden, maar al snel moesten we daar van af en werden het binnenwegen. We genoten onderweg van het landschap van Yorkshire. De weg naar Hull leidde ons ook nog door Thirsk, de plaats waar James Herriot zijn dierenartsenpraktijk had. Daar is ook een James Herriot museum, die hebben we enkele jaren geleden bezocht en dat is beslist een aanrader als je van de boeken en de televisieserie houdt. Na Thirsk werd de weg erg heuvelig, met een hellingspercentage van 25%. De Focus had gelukkig weinig moeite mee. Aangekomen in Scarborough zagen we op de promenade de gevolgen van de storm van afgelopen donderdag. Het water was tot aan de winkels op de promenade gekomen, overal lag blubber. Bij een arcade waren ze zelfs de apparaten aan het verwijderen, die waren kennelijk aangetast door het water.

Na wat gespeeld te hebben op onze geliefde muntjes-schuifapparaten en nog een bakkie te hebben gedaan was het nu toch echt tijd om naar de ferry te rijden. Het was inmiddels donker en uit ervaring wisten we dat de weg naar Hull donker en bochtig is. Met Noordzeeblubber op de auto reden we naar Hull waar we ruimschoots op tijd aankwamen. We hebben lekker gegeten aan boord en de rest van de avond genoten van onze hut. Morgen vanuit Europoort het laatste stukje naar huis. We hebben een erg leuke vakantie gehad in Engeland (én Schotland). Volgende week gaan we naar Duitsland!

Reageren is niet mogelijk.