Dagje Duitsland (Goch, Düsseldorf en Krefeld)

30-05-2023: We hebben altijd een lijstje van wat we in Duitsland willen halen omdat heel veel dingen daar nou eenmaal goedkoper zijn maar bovenal is het naar Duitsland gaan een leuk dagje uit. Tijdens de heftige coronajaren zijn we niet meer in Duitsland geweest dus het lijstje bevatte aardig wat spulletjes waarvan we sommigen wél maar ook sommigen niet gevonden hebben. Die laatste spullen halen we dan wel weer op een andere dag of bij een volgend bezoek aan Duitsland

Bij Action in Goch (nét over de grens) lekker op ons gemak rondgekeken en wat spulletjes gekocht. Ik wilde naar Action voor een kweekas die ik online had gezien en voor nog een paar dingetjes waaronder wondersponsjes. We hadden die sponsjes online bij Amazon.nl gehaald maar dat was echt troep.

Het kasje wat ik graag wilde hebben staat hierboven op de foto. Het kan in en uit elkaar. Het past bijna op de balkontafel. Hij is alleen wat breder dan mijn tafel dus ik ga hem óf inkorten óf ik koop een plank of zo, waar ie wel compleet oppast. Dat zie ik volgend jaar wel. Ik ga hem volgend voorjaar gebruiken voor het afharden van de tomatenplanten. Dan hoef ik ze niet meer allemaal apart af te dekken wat een stuk makkelijker is.

Aan de overkant bij Action in Goch is een grote Rewe supermarkt. We hoopten dat ze daar Tia-Maria zouden hebben. Daar nemen we heel soms een beetje van maar na 6 jaar was de fles toch echt op. Ze hadden daar van alles op de afdeling voor sterke dranken maar helaas geen Tia-Maria. Ze hebben in een buitenlandse supermarkt ook dingen die hier niet te krijgen zijn. Ook leuk om rond te kijken dus en we hebben ook wat meegenomen. Voor Bugs vonden we o.a. kaassaus in een fles. Op vakanties in Amerika nam hij altijd kaas over zijn patatjes. Hij hoopt dat dit net zo lekker is. Ze hadden ook 0,2L flesjes Chenet (rode wijn) voor mij. Ik vind wijn af en toe wel lekker maar een grote fles is veel teveel en ik wil het niet weggooien. Kleine flesjes is dan een stuk gemakkelijker.

Toen in 60 minuten naar Düsseldorf gereden. Na het gebanjer van ongeveer 1,5 uur in Action en Rewe was het geen straf om een poosje te kunnen zitten in de auto. We gingen eerst naar Woolworth voor handdoeken en een grote bak voor de watermeloenplant die op het balkon staat.

Ze hadden zowaar ook een mooi stoffer en blik op steel zodat je bij het vegen niet hoeft te bukken. Diegene die we al jaren gebruiken waren al een poosje echt op. We gebruiken een zo’n set in de kattenkamer en de andere set gebruik ik op het balkon. Die op het balkon heeft door de weersinvloeden het meeste te lijden.
Woolworth had een paar dingen van ons lijstje helaas niet. Een mooie 5 liter pan en borden die naar onze zin waren hadden ze niet. Wel wat andere boodschappenlijst dingetjes waaronder dus huisdier fleece dekentjes voor in de slaapdozen van de katten.

Toen was het echt tijd om even uit te puffen onder het genot van een cola en een spa. Het was echt warm deze dag in Düsseldorf met volop zon en weinig wind. Eigenlijk begonnen we toen al behoorlijk moe te worden maar er stond nog meer op het lijstje. Na de drinkpauze hebben we bij de Drogerie Markt wat verzorgingsproducten gehaald en gingen we weer terug naar de auto.
Richting binnenstad was ongeveer 10 minuten rijden. Te ver om te lopen. We hebben de auto geparkeerd en vandaar was het ongeveer 10 min lopen naar Primark. Ik wilde daar joggingbroeken halen. De Primark broeken die ik al vele jaren binnenshuis draag zijn niet kapot maar wel lelijk en uitgelubberd. Ik heb uiteindelijk 3 joggingbroeken gescoord. Was een heel gedoe. Primark in Düsseldorf heeft 3 etages maar de paskamers en kassa’s waren alleen open op de begane grond. Dat resulteerde in een wachtrijen die langer waren dan ik ooit ergens gezien heb. De tijd begon te dringen want 20:00u gaan alle winkels dicht. Terwijl ik aan het wachten voor de paskamers en even later voor de kassa heeft Bugs dus intussen bij Karstadt (heet nu Galeria De) een nieuwe batterij in zijn horloge laten zetten. Hij is ook wezen kijken bij Deichmann voor pantoffels en bij C&A voor een badjas. Uiteindelijk kwam hij alleen terug met een nieuwe batterij. De badjas en de pantoffels die hij gezien had waren niet wat hij wilde hebben.

Op dat moment waren we redelijk gesloopt. Qua onze conditie valt er nog wel winst te behalen maar dat komt goed nu we weer wat vaker weggaan. Bugs heeft bijna altijd pijn in zijn been en ik heb altijd last van mijn onderrug en laatste tijd ook van mijn heupen. We hebben vandaag héél wat afgelopen dus hebben we goed aan onze conditie gewerkt. 🙂

Aan het einde van een dagje Duitsland eten we altijd bij McDonald’s in Krefeld. Bugs is gek op de McRib burger die in Nederland niet te krijgen is. Ik at altijd spicy kippenpootjes maar die hebben ze helaas niet meer. Nu wisselt het af wat ik eet. Deze dag was het een BigMac menu. Om 22:00u gingen we weer op huis aan. De zonsondergang van deze warme dag was erg mooi. De lucht was eerst nog roder maar dat was al weer veranderd toen ik mijn telefoon gepakt had voor de foto. Toch was het alsnog mooi. We waren even voor 01:00u weer thuis. We hebben een fijne dag gehad!

Reageren is niet mogelijk.