Duitsland – Dag 5 – Kufstein

Vandaag scheen de zon weer net zo uitbundig als gisteren. Dus besloten we om ook vandaag weer naar Oostenrijk te rijden. Eerst overwogen we om naar Salzburg te gaan, maar we hadden geen van beiden erg veel zin om lang in de auto te zitten. Dus werd het Kufstein, nét over de grens. Het is vanaf ons hotel ongeveer een uurtje rijden, dus we waren er zo. Onderweg nog even gestopt bij het snelwegrestaurant waar we gisteren koffie hadden gedronken en om te kijken of Han haar shawl was gevonden. Dat was niet zo. Eenmaal in Kufstein aangekomen konden we een parkeerplaats vinden op een erg besneeuwd parkeerterrein midden in het centrum. Uiteraard waren alle winkels gesloten, maar we zagen dat er een Kerstmarkt over een uur open zou gaan. Goede reden om in een restaurant ons te warmen aan een kopje soep want het was knap koud buiten. We hebben in het restaurant lekker gezeten en gekletst en genoten van de soep. Het uurtje was zo voorbij en dus op naar de kerstmarkt.
Die was niet echt groot, maar toch erg gezellig. We hebben zelfs nog een paar kleine kerstspulletjes gekocht. Toen we waren uitgekeken zijn we teruggewandeld naar de auto.

Toen we terugreden naar de autobahn zagen we dat we tamelijk dicht bij de bergen konden komen. Na een paar straatjes te zijn doorgereden stonden we inderdaad aan een voet van een berg, waar af en toe een skiër naar beneden kwam. Erg leuk om te zien! De fotocamera had het er maar weer druk mee om alle beelden vast te leggen. Voor we de grens over gingen hebben we eerst nog getankt in Oostenrijk, waar de benzine op dat moment € 1,26.9 kostte. Vergeleken met Duitsland (€ 1,48.9) en Nederland (€ 1,54.9) behoorlijk goedkoop. Met een volle tank zijn we weer richting München gereden, waar we ook de avondmaaltijd hebben gebruikt. Het was een relaxte, leuke dag!

Reageren is niet mogelijk.