Duitsland – Dag 8 – Naar huis

Over deze dag kunnen we kort zijn. Na het ontbijt de overnachtingsspulletjes in de auto geladen, en op naar Nederland. De grens was zo bereikt. Gelukkig vielen de wegomstandigheden mee. We hadden allemaal gehoord van ernstige vertragingen en er was zelfs een nieuw woord uitgevonden in onze vakantie: “snelheidsdeken”. Dan mag je vanwege gladheid maar een bepaalde snelheid rijden. Meestal maximaal 50 km per uur. Dat schiet niet op als je op een snelweg rijdt! We hadden er weinig last van, op een héél klein stukje waar we 70 moesten rijden na. Sneller dan gepland waren we weer thuis. Waar de straten bijna onbegaanbaar waren door de sneeuw. Ze moeten in dit land met zijn hoge belastingen nog heel wat leren qua winterbeheer.

Wij hebben een fijne vakantie gehad. Deze keer hebben we 2450 kilometer gereden. De winterbanden voldeden prima. Nog een paar dagen vrij en dan begint de werksleur weer.

Reageren is niet mogelijk.