Duitsland – Dag 1: Naar Rüsselsheim

We zijn vanmorgen op tijd opgestaan en hebben op ons gemakkie de laatste spulletjes bij elkaar gegrabbeld. Ongeveer 11.30u reden we weg. Het was vandaag prachtig weer. Met de volle zon was de airco in de auto erg prettig. Na twee uur rijden besloten we even een pitsstop te maken. Bij het restaurant langs de snelweg zaten er nét 2 touringcarladingen mensen voor ons. We besloten toen maar even terug te lopen naar de benzinepomp die ook op dat terrein was. Daar hebben we heerlijke broodjes en eiskaffee gekocht en dat hebben we in de auto gegeten.

Ongeveer 17.15u waren we bij het hotel. We kregen eerst een kamer die we niet geboekt hadden maar dat was vlot geregeld. Het is maar voor één nacht hier maar dan wil je wel de wat grotere en luxere kamer waar je voor betaald hebt, toch 😉

Het avondeten had wat voeten in aarde. We wilden eerst de stad ingaan om wat te eten maar het is hier zo warm dat we eigenlijk allebei geen zin hadden om ver te gaan. In het hotel is een restaurant dus waarom dan moeilijk doen. Toen we beneden kwamen bleek dat het restaurant gesloten was in het weekeinde. Er liep wel iemand rond die ons vertelde dat er schuin aan de overkant een Italiaanse bistro zat.

Okee dan, op weg naar de italiaan. Toen we daar kwamen zat er één persoon op het terras en verder was er niemand. Het meisje van de bediening zei dat we wel vast konden gaan zitten en dat we wat te drinken konden bestellen maar dat de kok pas rond 18.30u zou arriveren. Dat leek ons geen probleem want dat zou binnen 10 minuten zijn. Het was er lekker koel en met een groot glas cola met ijs erin voor onze neus hadden we het best naar onze zin. Na 25 minuten kwam het meisje van de bediening ietwat beschaamd zeggen dat de kok er nog steeds niet was. Na ongeveer drie kwartier kwam het meisje van de bediening samen met een man die waarschijnlijk de baas van de tent was vertellen dat de kok zich afgemeld had. Hij zei dat hij we het door ons bestelde eten niet kon klaarmaken maar dat hij wel pasta voor ons wilde maken. Dat vonden we prima 🙂

Na ongeveer 15 minuten kwam ie melden dat het water inmiddels kookte….lol
Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten. Zijn pasta was echt voortreffelijk. We hebben omdat we wat langer gewacht hebben extra cola besteld wat we van het huis kregen. Ook de na het eten genuttigde koffie kregen we van het huis.

We zijn inmiddels weer in het hotel. Helaas werkt het hotel-wifi hier niet maar we hebben mobiel internet via de iPad dus dat maakt niet zo heel veel uit.

Maandag effe beltegoed voor mijn foon halen want dat blijkt op te zijn. Heb onwijs zitten klooien want hij wilde internet niet op. Tja wist ik veel. Nooit aan gedacht. Ik heb thuis een abbo voor mijn foon.

We gaan er een rustige avond van maken. Eerst maar eens nog een bakkie koffie maken.

Reageren is niet mogelijk.