Duitsland – Dag 3: Dagje in München

Vandaag begon de dag, geheel volgens de voorspellingen, met regen. Niet een beetje regen, het kwam met bakken uit de lucht. Nadat we ons op gemak hadden aangekleed (het is tenslotte vakantie, dus rustig aan) zijn we gaan ontbijten. En net zoals bij ons vorige verblijf in dit hotel was dit ontbijt ook weer erg uitgebreid en ook nog voortreffelijk. Ook het personeel was weer erg vriendelijk en behulpzaam. Wat een verschil met het hotel van zaterdag. Allebei van dezelfde keten (Mercure) maar niet met elkaar te vergelijken.

Na het ontbijt zijn we naar een vestiging van Conrad Electronics gegaan. Ook in München, maar toch nog 18 kilometer van het hotel af. We vonden daar stoffilters voor de pc’s in de juiste maat en we hebben een mooie, grote digitale wandklok gekocht die we in december ook al hadden gezien. Dezelfde klok hangt bij de receptie in het hotel, dus toen we die gisteren zagen bij aankomst besloten we om ‘m vandaag maar aan te schaffen.
Tegenover Conrad Electronics ligt een groot winkelcentrum, het Olympia Einkauf Zentrum. Zijn we vorig jaar ook geweest. Er is genoeg te doen om een paar uur door te brengen. We hebben er twee nieuwe Duitse simkaarten voor onze telefoons gekocht. Internetten kost nu geen 9 cent per minuut meer maar slechts 99 cent per dag. Verder zijn we allebei nog heel goed geslaagd voor een vest en we hebben ook nog iets huishoudelijks gekocht: een pan om aardappels in te koken.

We hebben in het winkelcentrum gegeten en waren omstreeks 18:30 weer in het hotel. Het was inmiddels allang weer droog geworden. De voorspellingen voor morgen zijn gunstig. Het is morgen ook een bijzondere dag, want het is de verjaardag van Han. De planning is om naar Oostenrijk te rijden. Meer daarover later. Vandaag hebben we in ieder geval een fijne dag gehad, en de regen heeft ons totaal geen parten gespeeld. En het is altijd fijner om met regen op vakantie te zijn dan om met wat voor weer dan ook te werken. 😉

Reageren is niet mogelijk.