Duitsland – Dag 6 – Salzburg

Na het aankleden en ontbijten zijn we weer richting Oostenrijk gereden. Salzburg deze keer. De temperatuur was goed, maar af en toe viel er wat regen. En aangezien we allebei nog niet veel fut hadden, zeker niet in het banjeren door een onbekende stad in de regen ver van onze geparkeerde Focus, besloten we het anders aan te pakken.

Allereerst zijn we naar een vestiging van Conrad gereden in Salzburg. We konden onder de winkel parkeren, dus dat was lekker makkelijk. Het was maar een klein filiaal vergeleken met die in München en Düsseldorf, maar ik heb er toch nog een landingspadje voor mijn radiografisch bestuurbare helicopter gekocht. 🙂 Daarna zijn we naar een groot winkelcentrum, even buiten Salzburg gereden. Het Europa Einkaufs Zentrum heeft een grote parkeergarage waar je gratis kunt parkeren. We hebben er rondgekeken en er een paar keer wat gedronken. De eerste keer had Han een grote bruine, wat staat voor een kop koffie. Onze verwachting dat het een behoorlijke bak zou zijn, maar dat viel wat tegen. De kwaliteit van de koffie was uitstekend, dus dat maakte weer veel goed. Ook onze katten hebben we niet vergeten, we wilden al een tijdje andere voerbakjes op een tray voor ze kopen en de dierenwinkel in het winkelcentrum had precies wat we zochten. En waar kun je nu beter voerbakjes halen dan in Salzburg? 😉

Op de terugweg wilden we nog voor de grens de tank van de Focus volgooien. De benzine in Oostenrijk is ongeveer 16 cent goedkoper dan in Duitsland maar voor we het wisten zaten we al op de snelweg en hadden we geen zin meer om er af te gaan. Heel veel van het centrum van Salzburg hebben we dus niet gezien, misschien iets voor een volgend tripje. Wat ons wel opviel van het ritje naar Conrad door de buitenwijken naar het winkelcentrum was dat de wegen niet best zijn daar en een erg gezellige uitstraling hadden die buitenwijken ook niet.

We hebben weer gegeten in het hotel, waar het eten ons ook deze keer weer prima smaakte. Morgen weer het eerste stuk naar huis, met een overnachting net zoals de eerste nacht van deze vakantie in Rüsselsheim.

Reageren is niet mogelijk.