Een lekke band en Meadowhall

Ook vandaag verliep de dag iets anders dan we in ons hoofd hadden. Omstreeks 08:00 werd ik wakker en vlak daarna Han. Eerst een bakkie koffie gemaakt met onze reis-Senseo en we hebben ons op gemak aangekleed. Op naar Morrisons voor ons gebruikelijke Engelse ontbijt. Daar aangekomen stapten we uit de auto en mijn oog viel op het linker voorwiel. Die band was wel érg zacht. Lekke band, grrrrrrrr. Het reservewiel in onze Focus is een thuiskomertje, geen optie om daar de hele vakantie mee te gaan rijden. Daarbij had ik ook weinig zin om een wiel te gaan wisselen, dus hebben we aan TomTom gevraagd om de dichtsbijzijnde Ford dealer op te zoeken. Die was slechts een kilometer of vier verderop. Dus voorzichtig met de halflege band naar de dealer gereden, Polar Ford in Wakefield. Het was er druk, maar als we een uurtje geduld hadden zouden ze naar onze auto kijken.

Het duurde bijna anderhalf uur en inmiddels had ik alle auto’s in de showroom bewonderd. Maar toen kwam de vriendelijke receptionist vragen of ik even mee wilde lopen. Als ze dat vragen weet je al dat het geen loszittend ventiel of een dergelijk klein iets is. Ik liep met de man mee, en daar stond onze Focus, op hoog op de brug in een Engelse garage. Op de band in kwestie hadden ze een cirkel getrokken en in die cirkel zag ik de kop van een behoorlijk grote bout die de band zodanig gemold had dat het werd afgeraden om ‘m te laten repareren.

Nieuwe band dus. Michelins (zijn nu gemonteerd) hadden ze niet op voorraad. We konden kiezen tussen Hancook en Pirelli en de laatste is het geworden want die had meer grip werd ons verteld. In Noord-West Engeland schijnt er sneeuw te liggen dus we kunnen alle grip gebruiken die we krijgen kunnen! Na nog een half uurtje wachten en 102 pond lichter konden we de garage weer verlaten. Tijd voor het ontbijt, dat inmiddels wel een late brunch genoemd kon worden, het was inmiddels al 14:00. Het eten smaakte ons mede daarom uitstekend. We zijn alsnog het winkelcentrum Meadowhall gereden. We hebben daar rondgewandeld en gekeken en wat leuke spulletjes gekocht, onder andere een kalender van World of Warcraft, een spel wat we allebei heel graag spelen. Han is ook nog geslaagd voor een mooi vest, waar ze bij het afrekenen om onverklaarbare redenen £ 20 minder voor vroegen dan het prijskaartje aangaf, maar daartegen hebben we maar geen protest gegeven. 😉

Door het erg late ontbijt hebben we niet in Meadowhall gegeten, maar wat broodjes gekocht bij Marks & Spencer die ook een winkel heeft bij de service-area waar ons hotel ligt. Die broodjes hebben we samen met een salade op onze hotelkamer opgegeten. Morgen gaan we verhuizen naar de andere kant van Engeland.

Reageren is niet mogelijk.