Carlisle

Vandaag wilden we weer naar Carlisle. Daar hadden we vorig jaar ook een leuke dag gehad, dus ook dit jaar stond het weer in de planning. Het was vandaag mogelijk nog stormachtiger dan gisteren, met nu ook nog regenbuien er tussendoor. Eerst naar Morecambe (min of meer op de route) om te onbijten bij Morrisons. En ook nog om iets aan te schaffen wat we een paar dagen geleden nog niet voor mogelijk hielden. Toen we zondag aankwamen en bij het restaurant van de services gingen eten stonden daar, zomaar in het wild, flesjes Mountain Dew! Tegen een belachelijke prijs, 2 pond 39. Maar, zo dachten wij, misschien zijn ze dan ook wel te koop in de supermarkt. Dat was ook zo, Morrisons verkoopt de halve liter flesjes voor 1 pond 8, en de grote 1 literflessen voor…… 1 pond. Engelse logica? Ik heb wel vaker van dat soort gekke dingen meegemaakt hier, maar dit keer klopte het wel, de grote flessen zijn tijdelijk in de aanbieding. We hebben vandaag de hele voorraad grote flessen opgekocht, dat waren er 8.

Gewoon te koop bij Morrisons Superstore
Gewoon te koop bij Morrisons Superstore

Van de week gaan we proberen om er nog een paar te pakken te krijgen. Fijn dat we ze nu zowel in Engeland als Duitsland kunnen kopen, en het voordeel van Engeland is dat er geen 25 cent statiegeld op de flesjes staat en we zò kunnen wegkieperen. Als ze leeg zijn, natuurlijk. 😉

Na deze geweldige aankoop zijn we door het stormachtige weer naar Carlisle gereden, het wandelingetje over de promenade van Morecambe hebben we maar uitgesteld tot morgen want de regen kwam werkelijk met bakken uit de lucht. In Carlisle was het weer net zo gezellig als vorig jaar, zeker toen het donker begon te worden (om deze tijd van het jaar is het even na vieren al donker in Engeland). Ik heb een spijkerbroek gekocht die zoals bijna alles hier was afgeprijsd. En ook de erg leuke Christmas cd van Michael Bublé kwamen we tegen, normale prijs 9 pond, nu met 10% korting zodat de prijs in euro’s uitkomt op 9 euro 22. Beter dan Bol met 14,99.
Gegeten hebben we deze keer bij BHS. Daar kochten we ook de cd van Michael Bublé. De kwaliteit van het eten was niet zo heel geslaagd, dus daar eten we geen tweede keer. Inmiddels was het buiten zo hard gaan waaien dat het niet aangenaam meer was, dus zijn we naar het hotel teruggereden. Er waren net zoals op de heenweg snelheidsrestricties door de harde wind maar gelukkig zijn we zonder problemen weer bij het hotel aangekomen. Tijd voor een bakkie!

Reageren is niet mogelijk.