Suitevakantie

Vandaag zijn we na een voor ons ongebruikelijk lange periode van thuisblijven weer op vakantie gegaan. Vanochtend om 10:30 zijn we van huis vertrokken om 5 plus 1 nachten door te brengen in Duitsland.

Offenburg is onze hoofdverblijfplaats dit keer. Offenburg ligt in het Zwarte Woud en daar zijn we allebei nog nooit geweest. De heenweg doen we in één keer, op de terugreis slapen we bij v/d Valk in Düsseldorf.
Onderweg zijn we een paar keer gestopt voor wat eten en drinken. Naarmate we verder van huis kwamen liep de temperatuur buiten de auto steeds verder op, begonnen we met 18 graden, uiteindelijk stond de temperatuurmeter op 25 graden. Daar hadden we in de auto geen last van, met behulp van de airco en de cruisecontrol hebben we een ontspannen reis gehad. Over de ruim 600 kilometer hebben we inclusief tussenstops acht uur gedaan.

Ook dit keer hebben we een Mercurehotel geboekt, met niet zomaar een kamer. We wilden ons zelf eens verwennen en hebben een suite voor alle nachten hier. Ook bij v/d Valk op de terugweg hebben we een suite, dus vandaar dat we deze vakantie de naam suitevakantie hebben gegeven. De ontvangst bij de receptie was heel hartelijk en de kamer (evenals de rest van het hotel) is geweldig. We hebben gegeten in het hotel, we hadden geen puf meer om verder te gaan kijken in de buurt. Het eten was prima, grote porties en een uitermate vriendelijke en goede bediening. Na het eten het internet (met eerst wat strubbelingen) aan de praat gekregen en een aflevering van de Engelse X-Factor bekeken. Daarna was het wel genoeg en zijn we gaan slapen. Morgen de omgeving verkennen!

Reageren is niet mogelijk.