Nog één tussenovernachting in Düsseldorf

Het is vandaag prachtig weer. Volop zon en geen wolkje aan de lucht.

We hebben vanmorgen rustig aan gedaan. Eerst even een bakkie koffie gedronken om wakker te worden. Daarna hebben we al een beetje ingepakt en hebben we ons aangekleed en zijn we beneden gaan ontbijten. Na het ontbijt weer naar de suite om de rest in te pakken. Dat was zo klaar en na 20 minuten konden we uitchecken. Mercure Offenburg is ons prima bevallen. Zeer servicegericht personeel en alles is er prima geregeld. Vlakbij het hotel is een benzinepomp waar we de tank volgegooid hebben.

We hebben meteen een nieuwe voorraad Mountain Dew ingeslagen. Ze hebben nu ook een andere smaak in een rood flesje. De eigenaar van de pomp vroeg of we die niet wilden. Nee dus. Hij zei dat de Mountain Dew die wij gingen kopen goed liep maar de rode variant raakte hij maar niet kwijt. Later vroeg hij nog een keer of we echt niet de rode flesjes wilden. Toen ik nee zei, zei een andere man dat we ze zelfs niet voor niks wilden hebben, waarop de eigenaar er ons eentje kado gaf. 🙂

Toen we de snelweg opreden, reden we vrijwel direct een file in. We hebben heel veel wegopbrekingen gehad. De planning was om rond half vier in Düsseldorf te zijn maar dat werd een uurtje later, dachten we toen. Het werd dus nog wat later want bij Keulen belandden we weer in een enorme file. Toen we die voorbij waren hoefden we nog maar zo’n 40 km te rijden en waren we er zo. We hebben onze spulletjes naar de suite gebracht en zijn rond half zeven gaan eten.

Deze suite is op exact dezelfde plek als die van ’n jaar geleden alleen, zaten we toen op de 15e verdieping en nu op de 13e. De indeling van deze suite is een klein beetje anders dan die op de 15e etage. Deze suite bestaat uit een grote entree met grote kasten. Dan rechtuit een ruimte met het toilet en daar voorbij de badkamer met ligbad met verlichting en bubbels. Achter de wastafel een een hele grote glazen douchecabine met regendouche en gewone douche. Over de hele lengte is er een grote kamer met daarin een de ene kant een héél groot bed en in het midden een zitgedeelte met TV en afspeelapparatuur. Aan de andere kant een grote balie met koffiezettertje etc. Het ziet er allemaal erg luxe uit.

De huiskamer kant van de suite
De huiskamer kant van de suite

Het middengedeelte met TV en afspeelapparatuur
Het middengedeelte met TV en afspeelapparatuur

De slaapkamer kant van de suite met een enorm groot bed
De slaapkamer kant van de suite met een enorm groot bed

Bubbelbad en wastafel
Bubbelbad en wastafel

De douchecabine achter de wastafel
De douchecabine achter de wastafel

Doorkijk van huiskamergedeelte naar de badkamer
Doorkijk van huiskamergedeelte naar de badkamer

Toen we de spulletjes in de suite hadden gezet zijn we naar beneden gegaan waar we heerlijk gedineerd hebben. Daarna was de avond voor ons. Heerlijk ontspannen gedouched en gebadderd. De douche werd een beetje kledderpartij want de rainshower douchekop geeft iets meer water dan de afvoer aankan. 🙂 Ik heb het water een beetje weggeveegd met handdoeken en de vloerverwarming regelde de rest. Het was zo weer droog. Een vloerwisser daar zou toch handiger zijn.

Reageren is niet mogelijk.