Dag 3: Een vieze auto, minigolf en warm!

Bij het wakker worden stond de zon alweer te stralen. Zo te zien zou de voorspelling dat het iedere dag een beetje warmer zou worden wel eens uit kunnen komen. We hadden geen zin om weer een stad te bezoeken, en besloten om van het mooie weer te profiteren en iets buiten te gaan doen. Minigolf dus. Op het internet gekeken of er iets was in de buurt. Genoeg keuze, maar een aantal gingen pas om 14:00 open. Geen probleem, we kozen er een uit op ongeveer 30 km afstand. Dan toch maar even een klein plaatsje bekijken tot de golfbaan open ging. Dat plaatsje werd Schramberg, net als de golfbaan midden in het Zwarte Woud. We vonden een mooi plekje voor de Focus in een parkeergarage en bij het uitstappen zag Han een grote vieze rode massa op de rechter voorkant van de auto. Het leek alsof iemand er een grote rode kool op had uitgesmeerd. We hadden geen idee wat het was maar we waren het er beiden over eens dat de Focus zo snel mogelijk naar de wasstraat moest.

Img_0086

Eerst even een kleine wandeling door Schramberg. Weinig winkelaanbod voor onze gading, maar wél een ijsverkoper met vlak daarbij een bankje in de schaduw. Een prima combinatie! Daarna terug naar de auto en op weg naar de golfbaan. Tomtom hielp ons hierbij weer uitstekend, zeker toen de weg was afgesloten en we een alternatieve route moesten volgen. Toch twijfelden we even aan Eva (de stem die we bij Tomtom gebruiken) want ondanks haar stellige “bestemming bereikt” zagen we niets wat op een minigolfbaan leek. Stukje doorrijden dan maar. Nadat Han Google Maps raadpleegde zagen we dat Eva toch echt gelijk moest hebben. Terug maar weer en ja hoor, we zagen een heel klein bordje waaruit bleek dat we goed zaten. Van een aangrenzend woonhuis kwam er een wat oudere man gewandeld die ons hielp aan ballen en sticks. Twee euro per persoon vonden we geen geld voor 18 banen. We vonden het erg leuk maar ongeveer halverwege werd het toch wel érg warm. Tijd om wat te drinken op het terras in de schaduw. Cola uit een glazen flesje, een groot flesje van 33 cl, dus dat was helemaal goed. Daarna hebben we het parcours afgemaakt en vonden we het tijd worden om van de airco in de Focus te gaan genieten. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 28 graden. Na een kleine file wegens wegopbrekingen kwamen we aan bij het hotel.

Img_0086
Mooi uitzicht in Schramberg

Tegenover het hotel is een benzinestation met autowasserette dus de Focus mocht voor de tweede keer in 3 dagen in bad. Op het parkeerterrein van het hotel keken we omhoog en zagen rode vruchten aan de bomen hangen. We weten nu hoe de Focus aan die troep is gekomen. De planning was in het hotel te eten maar er stond een imbiss (snackbar) naast de benzinepomp. We besloten dat te proberen. Han liep alvast naar de kamer en ik liep even terug om eten te halen. Helaas hadden ze geen frikadelle (gehakt met ui) wat we allebei erg lekker vinden, maar schnitzel en schaslik waren prima. Later op de avond nog even gezwommen en een aflevering van de Australische X-Factor bekeken op de laptop. Het was een leuke, warme dag!

Reageren is niet mogelijk.