Dag 5: Het hoogtepunt en hoogste punt van deze vakantie

We hadden nog geen vastomlijnde plannen voor vandaag. We hadden wel het idee om naar Zwitserland te gaan, de planning was twee keer deze week. Maar omdat we morgen ook al wilden gaan vonden we het niet zo’n goed idee om twee keer achter elkaar te gaan. De voorspellingen waren een nog warmere dag dan gisteren dus moesten we iets anders bedenken. In dit soort gevallen is Google dan je beste vriend. We vonden vlakbij Freiburg een kabelbaan die ons wel leuk leek. Na het ontbijt zijn we richting Freiburg gaan rijden en met behulp van TomTom was het dalstation van de kabelbaan zo gevonden. Gratis parkeren en een mooi plekje vrij onder een grote boom. Fijn in de schaduw.

Na het aanschaffen van de kaartjes moesten we even wachten voor we in de cabine van de kabelbaan konden stappen. Niet erg, zo konden we mooi foto’s en filmpjes maken en het mechanisme van de kabelbaan bewonderen. Erg leuk om te zien. Toen was het onze beurt om in een van de cabines te stappen. De kabelbaan is 3600 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 750 meter.

Boven aangekomen konden we genieten van een prachtig uitzicht. Ook was er een restaurant waar we wat hebben gedronken en een ijsje hebben gegeten.
Na nog wat te hebben rondgekeken zijn we weer naar beneden gegaan. Het was een leuke ervaring die we nog eens over willen doen. De Focus stond nog steeds in de schaduw van de boom op ons te wachten. We merkten al dat het beneden aanmerkelijk warmer was dan boven op de berg. Dat klopte ook wel, want de buitentemperatuurmeter van de Focus wees 34 graden aan. In de schaduw! Tijdens het rijden zakte de temperatuur naar 32 graden, we waren bij dat we niet in een stad waren gaan wandelen vandaag.

Omdat we toch vlakbij Freiburg waren hebben konden we het niet laten om een bezoekje te brengen aan de Media Markt. Waar we uiteraard niet vandaan kunnen zonder wat te kopen, deze keer een externe harde schijf voor de iPad, een schrijfpen voor de iPad en een verlengsnoer zodat ik mijn tablet in het dockingstation kan neerzetten waar ik wil.
Alle spulletjes in het hotel geprobeerd en alles werkt naar behoren. Tijd om te eten in het restaurant van het hotel en voor een bezoek aan het zwembad. Na het bekijken van een aflevering van de Australische X-Factor was het tijd om te gaan slapen. Het was erg warm vandaag, maar we hadden er weinig last van (ook dankzij de airco in de suite en de auto) en het was een heel leuke dag!

Reageren is niet mogelijk.