Dag 6: Een warme verjaardag

Vandaag, 6 september, is het een bijzondere dag, want Han is jarig!

We hadden allerlei plannen voor deze dag, het oorspronkelijke idee was om naar Brienz te gaan in Zwitserland, om daar met een tandradspoorbaan een ritje door de bergen te maken. Het is vanuit het hotel drie uur rijden naar Brienz en dat vonden we allebei wel erg lang, je moet tenslotte ook nog eens terug dus dan zit je ruim 6 uur in de auto. Volgende plan was om met een stoomtrein een ritje te maken, dat is maar anderhalf uur rijden dus goed te doen. Alleen, het ritje met die trein duurt ook twee keer anderhalf uur. Het zou ook weer een erg warme dag worden en om dan drie uur in een trein te zitten met een beetje pech ook nog aan de zonkant, dat vonden we ook niet zo’n goed idee. Dus op het allerlaatste moment besloten we om weer te gaan midgetgolfen, deze keer vlakbij Heidelberg. Ook deze baan ging pas om 14:00 open. Op de heenweg zijn we dus even in Karlsruhe gestopt omdat we tijd over hadden. Het was inmiddels al aardig warm geworden, dus tijd voor een ijsje. Die hebben we opgegeten op een bankje onder een boom, dus lekker in de schaduw.

Onderhand werd Han gebeld door een vriendin van ons voor haar verjaardag. Een man die op het bankje zat en ons kennelijk hoorde vroeg ons met een erg Duits accent in het Nederlands of we toevallig Nederlanders waren. Ja dus. Hij (en wij ook) vonden het erg leuk om even een praatje te maken in het Nederlands. Toen we weer verder slenterden kwamen we een container (zoiets als een zeecontainer) tegen die op straat stond. Alleen was deze container niet gevuld met goederen maar met water, het was dus een zwembad geworden. Compleet met badjuffrouw. We hebben er maar een foto van gemaakt. Even verderop lag er een man in een ligstoel in zwembroek met zijn ogen dicht te genieten van de zon. Die stoel stond op de tramrails. Gelukkig was de straat tijdelijk afgesloten. Rare jongens soms, die Duitsers.
Bij C&A nog even gekeken naar een winterjas voor mij en er ook een naar mijn zin gevonden ook. Han vond ook nog twee shirts naar haar zin dus de stop in Karlsruhe was een geslaagde.

Tijd om door te gaan naar de golfbaan. Daar was het erg druk en erg warm. We hebben het parcours afgemaakt en net zoals dinsdag heeft Han weer gewonnen van mij. We hadden het allebei zo warm gekregen dat we geen puf meer hadden om een restaurant te gaan zoeken, dus besloten we het restaurant in het hotel maar weer te gebruiken. Het ritje van anderhalf uur terug naar het hotel hebben we genoten van de airco in de auto, we trokken langzaam een beetje bij. In het hotel was het ook aangenaam door de airco en we hebben weer lekker gegeten. Na het eten nog even naar het zwembad en zo hebben we weer een fijne (verjaar)dag gehad in Duitsland!

Reageren is niet mogelijk.