Naar Carlisle op een bijzondere dag!

Zoals verwacht werden we vanochtend vroeg wakker gemaakt door het omroepsysteem van het schip, die ons opriep om vooral het ontbijt te komen nuttigen in het restaurant. Omdat we verwachtten dat ze dat zoals gewoonlijk nog wel een paar keer zouden herhalen draaiden we ons nog even om en sliepen lekker verder. Om vervolgens weer wakker te schieten toen de kapitein via datzelfde omroepsysteem mededeelde dat we binnen enkele minuten zouden gaan aanleggen. Een snelle blik naar buiten leerde ons dat de kapitein gelijk had en een zelfde snelle blik op de klok vertelde ons dat het al 07:35 was. De ontschepingstijd is 08:00, dus dat werd opschieten. De ferry legde aan en wij waren met een noodgang aangekleed en klaar om naar het cardeck te gaan. Langzaam drong het tot mij door dat ik de tijdzone op de wekker had vergeten in te stellen, ik had het klokje de vorige avond handmatig een uur achteruit gezet. En die kreeg zoals iedere nacht een radiosignaal om gelijk gezet te worden, en stond dus weer op Nederlandse tijd. Het was dus niet 08:00 maar pas 07:00. Voor niets gehaast, maar omdat het schip al stil lag en de deuren van het cardeck opengingen zijn we toch maar in de auto gaan zitten. Toch konden we pas na 50 minuten wachten van boord. De immigratiecontrole stelde ons een paar korte vragen en toen waren we vrij om te gaan.

Naar Morrisons natuurlijk, voor een Engels ontbijt. Daarna naar een winkel van T-Mobile, die in Engeland tegenwoordig EE heet om te vragen of ze mijn simkaart klein konden knippen zodat hij weer in mijn nieuwe telefoon past. Dat hadden ze in Duitsland met onze Duitse simkaarten immers ook gedaan. Nou, hier kon dat niet, dus moest ik een nieuwe simkaart kopen voor 10 pond. De kaart van Han was nieuwer, dus die konden we zelf uitbreken zodat deze paste. Daarna zijn we op weg gegaan naar het hotel waar we even voor 14:00 arriveerden en uiterst vriendelijk werden ontvangen. We waren moe dus besloten we niet meer weg te gaan. Het avondeten hebben we in het bijgelegen restaurant gebruikt. We hadden ook nog wat te vieren immers, we zijn vandaag 10 jaar getrouwd!

Het eten was prima en we hebben de dag besloten met het bekijken van twee afleveringen van Grey’s Anatomy.
Morgen staat een bezoek aan het Metro Centre in Gateshead bij Newcastle op het programma.

Reageren is niet mogelijk.