Storm raast over Engeland

Er was storm voorspeld voor vandaag en die voorspelling klopte ook. Toen we wakker werden hoorden we de wind al buiten gieren. Na het aankleedritueel liepen we naar het restaurant om te ontbijten en de storm leek mee te vallen. We hadden wel op het nieuws gezien, dat het station van Glasgow was ontruimt wegens omdat er een paneel naar beneden was gekomen en ook het treinverkeer in Schotland was volledig tot stilstand gekomen. Na het ontbijt besloten we het er toch maar op te wagen en op pad te gaan.

Morecambe aan de westkust werd de bestemming van deze dag. We hadden weinig last van de wind, maar bij het oprijden van de promenade (boulevard) zagen we dat het water wel heel erg hoog stond. Zo hoog dat het af en toe over de weg kwam en dus ook gedeeltelijk over de Focus. We vonden een beschut plekje om te parkeren en hebben wat foto’s gemaakt van het woeste water. We hebben ook nog het onvermijdelijke bezoek gebracht aan een amusementhal maar daar was niets wat ons leuk leek om op te spelen, dus werd het tijd om wat warms te gaan drinken. Dat hebben we gedaan bij de overdekte markt even verderop. We hebben daar ook voor onze poes Izzy een dekentje gekocht waar ze op kan liggen. We hebben de Focus toch maar even door de wasstraat gereden, om het zeewater weg te wassen. Daarna was het tijd voor een bezoek aan ASDA, de Britse versie van Amerikaanse Walmart. Daar hebben 10 liter flessen Mountain Dew ingeslagen. We hadden in Nederland al op het internet gezien dat ze dat bij ASDA heel voordelig aanbieden en dat was ook zo. We hebben daar nog verder rondgesnuffeld tot we moe waren en zijn toen weer terug gegaan naar het hotel. De wind was inmiddels al aardig gaan liggen. We hebben in het restaurant weer de avondmaaltijd gebruikt en zo was deze stormachtige dag weer om.

Reageren is niet mogelijk.