01-06-2009: Dag 6 – Weer thuis

Om 6:00 werden we wakker gemaakt door het omroepsysteem met de gebruikelijke, in drie talen gedane mededeling dat het ontbijt wordt geserveerd. We draaiden ons dus nog lekker even om maar om zeven uur zijn we ons toch maar gaan douchen en aankleden.
Om 7:45 was het tijd om naar de auto te gaan. Na de paspoortcontrole konden we weer rechtsrijdend Nederland in. Het was tweede Pinksterdag, dus geen files! Dat zijn we wel anders gewend als we van deze verbinding gebruik maken.
Onderweg even gestopt bij het snelwegrestaurant bij Delft. Daar werden we direct weer geconfronteerd met de belachelijk hoge horecaprijzen in Nederland. Eén koffie, één cola en twee maal kroket op brood, en dat voor € 16,45. Omgerekend naar guldens is dat ƒ 36,25 , dat zouden ze in 2001 nooit hebben durven vragen. In Engeland heb je een uitgebreider ontbijt dat ook nog eens goedkoper is.
Geeft niet, een goede reden om snel weer eens naar het buitenland te gaan. Een bekende horecakreet heb ik al jaren geleden een eigen tekst gegeven: “Lekker uit, uit eigen land”.
Om 10:45 waren we weer thuis, blij begroet door Mirre en Izzy die zoals altijd weer een uitstekende verzorging hebben gehad van onze vrienden!

Volgende uitstapje? Een weekendje naar Moers in Duitsland en daarna gaan we varen op de Thames.
Hou dit weblog dus in de gaten als je daarover meer wilt lezen!

Reageren is niet mogelijk.