31-07-2009: Naar Moers

Bugs moest vandaag nog gewoon werken. Hij zou een uurtje eerder naar huis mogen maar dat werd 1,5 uur eerder. Aardig van zijn baas hè 🙂 Dan denk je dat scheelt maar een half uurtje maar het scheelde echt enorm. We hebben de hele rit naar Moers geen file gehad. Het is echt heerlijk rijden zo. We hebben onderweg in Arnhem wat gegeten en waren om 21.00u in het hotel.

Daar aangekomen meteen even internet geregeld. Dat had iets meer voeten in aarde dan verwacht. Ik had donderdagavond de laptop even nagelopen en alles geupdate. Dat doe ik altijd even thuis vlak voordat we weggaan zodat je onderweg geen onverwachte updates krijgt. Enfin donderdagavond was daar bij de windows update ineens servicepack 2 voor Vista. Die heb ik geinstalleerd en alles ging okee. Vrijdagochtend heb ik de laptop nog even aangehad omdat ik wat vergeten was en nog steeds alles okee.
Ik wilde dus in het hotel internet regelen en toen startte het kreng niet meer op….grrrrrr. Nou heb ik altijd een ghost-image van de harddisk voor noodgevallen en ik heb ook een vista-recovery-cd voor noodgevallen. Met de vista-recovery-cd kon ik het herstelpunt van voor de SP2 update terugzetten en toen werkte de laptop weer als vanouds. Ik weet niet wat het is met deze Sony Vaio en servicepacks van Vista maar ze moeten elkaar duidelijk niet. Met SP1 was het ook al zo’n geklooi. Enfin, als we thuis zijn dan probeer ik SP2 opnieuw te installeren en lukt dat niet dan keil ik Vista eraf en gaat XP Pro SP3 erop. Op de Sony site staan de XP drivers voor deze laptop en ik heb nog een full-licence van de oude laptop voor XP liggen. Ik ben Vista op de laptop eigenlijk wel zat.

Toen de laptop weer werkte heb ik even op ons forum gekeken en daarna zijn we DVD gaan kijken. Om een uur of 00.00u zijn we gaan slapen.

Reageren is niet mogelijk.