Dag 2: 12-09-2009 – Naar Engeland

We schrijven dit blog een dagje later omdat we gisteravond geen internetverbinding op de laptop hadden.

De wekker ging al om 6.30u omdat we al om 8.30u aanwezig moesten zijn op het terrein van de ferry. Even douchen, een bakkie en de auto inladen brengt je zo een uurtje of wat verder en het is van het hotel naar de ferry toch nog zo’n 20 min rijden.

We waren er ruim op tijd. Bij het oprijden wilden de man die de aanwijzingen geeft voor het parkeren dat we ‘m buiten achter op het dek zouden zetten. Nou mooi niet. Van zeewater wordt je auto beslist niet beter. Dan roest ie onder je gat weg. Na een protestje van onze kant was binnen parkeren tot onze grote opluchting totaal geen probleem. We hadden dit keer een nieuwere ferry dan die we eerder op deze lijn hadden gehad en hadden een mooi plekje in de lounge voor de overtocht. Het was knap weer dus de overtocht verliep zonder verdere problemen. Om 9.50u Engelse tijd reden we de ferry af en Dover in om bij T-Mobile een USB-internet modem op te halen voor internet op de boot. Helaas hadden ze die niet meer in voorraad dus moesten we naar een ander filiaal in een winkelcentrum wat redelijk op onze route lag. Ze hadden ‘m daar klaarliggen voor ons. We hebben in het winkelcentrum wat gegeten en zijn toen naar een Morrison’s vlakbij Datchet gereden voor wat boodschappen.

Aangekomen bij Kris Cruisers, het botenverhuurbedrijf
Aangekomen bij Kris Cruisers, het botenverhuurbedrijf

Rond half 4 waren we bij Kris Cruisers in Datchet. We hebben eerst de spullen ingeladen, de boel de boel gelaten en daarna kwam er iemand om uitleg te geven over het hoe en wat van de Lady Sophie en voor een korte proefvaart. Omdat we vorig jaar al ervaring opgedaan hadden met het huren/onderhoud en varen met de Lady Keeleigh was de instructie zo klaar. Binnen no time waren we op weg. We hebben gevaren tot vlak voor donker en hebben aangelegd bij Bray Marina. Dat was bekend terrein omdat we daar vorig jaar ook 2x gelegen hebben voor een overnachting.

Na het eten waren we allebei bekaf. We hebben nog even languit liggend op bed een aflevering van “Belgen in de Rimboe” gekeken en zijn rond 23.20u gaan slapen.

Reageren is niet mogelijk.