Dag 4: 14-09-2009 – Onbekende wateren

Ik begin maar vast met een stukje voor vandaag omdat ik niet zeker weet of de internetverbinding het vanavond zal doen. Aanvulling en foto’s volgen….

We hebben gisteravond in Marlow in een pub gegeten. Lekker makkelijk, geen kookgedoe aan boord. Toen we thuiskwamen lekker de pyama aan en op bed liggend op de laptop 2 afleveringen van “Belgen in de Rimboe” gekeken. Was leuk.

Vanmorgen was Bugs weer eerder wakker dan ik. Hij is even naar de supermarkt geweest voor WC papier. Toen we aan boord kwamen was er maar 1 rolletje en da’s wat aan de krappe kant 😉
Terwijl ik dit zit te tikken heeft Bugs de motor en de weed-filters gecontroleerd. We gaan zo even afwassen en dan op weg. Wel leuk om nu te varen op een gedeelte van de Thames waar we vorig jaar niet mochten komen omdat de stroming te sterk was.

We zijn inmiddels weer een paar uur verder. We zijn “Temple Lock”, “Hurley Lock” en “Hambleden Lock” gepasseerd. Allemaal heel kleine sluizen waar maar 2 of 3 boten tegelijk inpassen. Op de foto hieronder een het Hambleden Lock, de sluis bij Henley-on-Thames.

Hambleden Lock bij Henley-on-Thames – We kunnen bijna doorvaren.
Hambleden Lock bij Henley-on-Thames - We kunnen bijna doorvaren.

We hebben nu even aangelegd vlak bij Henley-on-Thames voor een pauze om een bakkie soep of zo te eten.

Dit is ‘m dan, ons varend huis voor deze week.
Dit is 'm dan, ons varend huis voor deze week.

We hebben tot ongeveer half 5 doorgevaren en hebben toen aangelegd op een steiger vlak achter een Tesco supermarkt. Dat bleek geen gewone supermarkt te zijn maar een superstore. Daar kun je van alles kopen, van appels tot en met een laptop. Erg handig. We hebben er meteen vers eten voor vanavond gehaald en morgenochtend hebben we lekker vers brood. Het brood gaat hard hier want de eendjes en zwanen kijken zo hongerig 🙂

We hebben besloten om deze week verder in de avond te douchen omdat we na een dag varen meteen heet water hebben. In de morgen douchen kan ook maar dan moet de motor van de boot zeker eerst een half uur gelopen hebben voordat er warm water is.

Zometeen nog een of twee afleveringen van “Belgen in de Rimboe” kijken en dan is het weer tijd om te gaan slapen. Je wordt erg rozig van het buiten zijn de hele dag dus we slapen hier prima!

One Response to “Dag 4: 14-09-2009 – Onbekende wateren”

  1. Josette op 19 sep 2009 om 6:51

    Waauw, mooie boot!
    Plaats zat voor jullie 2- tjes.

    Veel plezier nog,
    Josette