Dag 5: 15-09-2009 – Reading naar Benson

Bugs was vandaag weer eerder wakker dan ik. We slapen hier steeds beter aan boord. Toen hij naar de supermarkt ging was ik nét wakker. Toen hij terugkwam had ik het bed opgemaakt, beetje opgeruimd en voorbereidingen getroffen voor het ontbijt. Na het ontbijt is Bugs de controles gaan doen voor de motor. Elke dag moeten we de twee weedfilters schoonmaken en olie- en waterpeil controleren. Toen dat klaar was zijn we op weg gegaan. Het was toen rond half 11.

Gistermiddag zagen we bij de besturing boven op dek dat er wat vloeistof van de stuurbekrachtiging weglekte. We hebben “Kris Cruisers” erover gebeld en zij hebben contact erover opgenomen met “Caversham Boat Services” dat zij er even naar zouden kijken. Die firma heeft zijn bedrijf 1 sluis naast waar wij de nacht doorgebracht hebben dus dat lag mooi op route. Er bleek gelukkig geen probleem te zijn. We hebben daar meteen de watertank gevuld en zijn weer op weg gegaan.

We hebben doorgevaren tot een uur of 13.00u. Helaas vandaag zo goed als geen zon en erg veel wind. Het begon om 13.00u ook flink te regenen. Niet zo heel erg want we gingen toen toch aanleggen voor de lunch.

Nadat we een kom erwtensoep hadden genuttigd was het inmiddels weer droog geworden en is Bugs even bij de sluis gaan kijken of er al leven in de brouwerij kwam. Normaal zijn de brugwachters ongeveer tussen 13.00u en 14.00u afwezig voor de lunch maar het was toen al 14.15u en we zagen nog geen enkele activiteit. We hebben toen de boot naar voren gevaren tot vlak bij de sluit en toen zagen we het bordje “Self Service”. Ojee…, zelf de sluis bedienen…. dat hadden we nog nooit gedaan. Het ging een klein beetje stuntelig maar het lukte wel 🙂

De sluis die héél snel daarop volgde was er gelukkig wel weer bemand met een sluiswachter. Dat maakt het een heel stuk makkelijker. We zijn doorgevaren tot Benson. Daar liggen we nu bij “Benson Waterfront” voor de nacht.
Bugs is even het stadje in om te kijken of hij Rennies kan vinden. Hij heeft af en toe wat last van zijn maag. Dat komt denk ik door de eieren met spek ’s morgens. Ik eet dat niet. Ik hou het op een gekookt eitje. Lekker op brood met mayo.

Als Bugs zo terug is gaan we eten maken. We doen makkelijk vandaag. We hebben hier een goede magnetron dus hebben we vanmorgen bij Tesco twee magnetron maaltijden gescoord. Dat smaakt prima. Volgende week thuis koken we wel weer vers spul. Dan hoeven we ook niet veel af te wassen.

We zijn inmiddels 85 km verwijderd van “Kris Cruisers”da’s toch best een heel eind varen. Dit is ook het verste punt. Morgen varen we weer de andere kant op.

Internet op de laptop doet het helaas weer eens niet omdat de T-Mobile paal een té zwak signaal geeft. Ik schrijf dit stukje dus alvast in een text-documentje en plaats het als er wel voldoende signaal is.

Reageren is niet mogelijk.