Dag 8: 18-09-2009 – Terug naar Datchet

We waren vanmorgen bijtijds wakker. Ik heb niet zo’n goede nacht gehad. Ik had het koud en heb vreselijk liggen hoesten. Ik hoop dat het wat dat betreft de komende nacht wat beter gaat.

We hebben rustig ontbeten en afgewassen en de motorcontroles gedaan en zijn rond 10.30u op weg gegaan. Na het in de goede vaarrichting draaien voeren we binnen een paar minuten Marlow Lock tegemoet. De sluiswachter informeerde of we goed door de sluis ervoor (Temple Lock) waren gekomen. Daar waren kennelijk nog steeds problemen. Gelukkig hadden we die sluis gisteravond al gehad dus dat probleem hadden we niet. We hadden vandaag 6 sluizen te passeren. Geen enkel probleem want we zijn inmiddels heel goed op elkaar ingespeeld. Bugs stuurt de neus/voorkant/zijkant naar de kant, ik spring of stap van de boot op de wal en loop een stukkie mee totdat we op de plek zijn gekomen waar we aan willen leggen. Dan lus ik het touw ruim om de bolder en loop naar de achterkant van de boot. Als ik achter ben dan heeft de boot al een rukje gekregen van het voortouw zodat de achterkant vanzelf naar de kant komt. Ik pak dan het touw van de achterkant of Bugs reikt die aan en ik sla het touw om de bolder heen. Voor vast aanleggen kikker ik het touw vast aan de boot en voor tijdelijk aanleggen en in de sluizen pakken we ieder een touw. Ik voor op de boot en Bugs achter. Zo ging het aanleggen in de loop van de week steeds soepeler en kregen we ook steeds meer tijd om deze handelingen uit te voeren.

Het weir naast de sluis bij Marlow (komt binnenkort ook een filmpje van op het blog).
Het weir naast de sluis bij Marlow.

Het weer begon vanmorgen al vroeg met volop zon. Het was buiten de boot warmer dan binnen! Tijdens het ontbijt hebben we lekker de boel open gezet om de warmte binnen te laten. De rest van de morgen was het veel beter weer dan gisteren. Gisteren een koude wind en geen zon en vandaag minder wind en steeds meer zon. In de middag bleef de zon gewoon schijnen en was het zelfs warm.

We hebben voor de lunch aangelegd vlak bij Eton. We hebben de laatste twee eitjes gebakken met wat kaas en na de afwas zijn we weer op weg gegaan. Om 15.30u waren we bij Kris Cruisers in Datchet en hebben we met behulp van de crew daar aangelegd op de plek waar ze ons wilden hebben. We blijven hier liggen tot morgenochtend. Bugs is alvast een en ander aan het inpakken wat niet meer nodig is. Dat scheelt morgenochtend in tijd als we om 9.15u het schip weer over moeten dragen.

We gaan straks na het opruimen en plaatsen van dit stukje met de auto naar een Harvester restaurant om lekker te gaan eten. Ook een bakkie koffie gaan we daar drinken met voor Bugs ongetwijfeld warme appeltaart en custard want dat vindt hij heerlijk! 🙂

Reageren is niet mogelijk.