Dag 2: 29-11-2009 : Van Frankrijk naar Engeland

Ik heb de wekker gisterenavond op 08:30 gezet, en hij maakte ons ook keurig op die tijd wakker. In de lobby kun je gratis koffie met cake halen, dus snel even een spijkerbroek en vest aangeschoten en met een nog verwilderde slaapkop met de lift naar beneden. We besloten om niet naar het winkelcentrum te gaan om te ontbijten, maar om het even met die koffie en cake te doen tot we op de ferry waren. Dat gaf ons een rustige start van de dag. Han nam een bad en ik een douche.

Om 10:45 waren we aangekleed en hebben we met behulp van een bagagetrolley de spullen in een keer mee naar de auto kunnen nemen, en zijn we op goed geluk naar de haven vertrokken. Onze ferry was geboekt voor 13:20, maar P&O is altijd erg soepel. We mochten met de volgende ferry mee, en die vertrok al om 11:40. We hebben voor ieder een broodpakketje en een kop koffie gekocht aan boord. De overtocht was een beetje ruw, maar Han had een zeeziektepilletje ingenomen en ik heb nooit last van de golven.
Door het tijdsverschil en ondanks wat vertraging bij het inlopen van de haven kwamen we ongeveer om 12:30 in Dover aan. We zijn even naar onze favoriete supermarkt Morrisons in Folkestone geweest voor een “zakje” chips (600 gram) en een lichte lunch in het restaurant.

Naast Han’s rugzak staat het “zakje” chips
Naast Han's rugzak staat het

Vervolgens weer op weg naar het hotel, in Dartford, ten oosten van Londen. Daar kwamen we om 16:05 aan. Na het overbrengen van de bagage uit de auto zijn we gaan eten bij een ander favoriete gelegenheid van ons: Harvester. Het eten was uitstekend zoals altijd. Han had kip met spareribs, ik een gammon steak. Er is daar ook een all you can eat saladbar, waar we uiteraard ook gebruik van hebben gemaakt. Doordat we laat hebben geluncht en vroeg in de avond zijn gaan eten hebben we het toetje maar overgeslagen. De rekening voor deze maaltijd was slechts (omgerekend) 16 euro 25. Voor twee personen, inclusief twee grote glazen cola. Dat gaat in Nederland niet lukken voor dat geld.

We zijn inmiddels weer terug in het hotel, het internet activeren via de T-Mobile stick had even wat voeten in de aarde, maar het werkt nu prima en redelijk snel.
We kijken naar de Engelse X-factor, die volgt Han in Nederland via Youtube, maar nu kunnen we het live zien. Buiten regent het, maar binnen is het droog, warm en gezellig met een bakkie Senseo. Morgen zien we wel wat we gaan doen, dat hangt af van het weer. Het verslag daarover kun je binnenkort hier lezen!

Reageren is niet mogelijk.