Dag 4: 01-12-2009 : Eastbourne en Hastings

Vanochtend zat er een laagje ijs op de achterruit van de Focus. Een dun laagje weliswaar, maar wel het eerste ijs van de komende winter. We zijn na de gebruikelijke ochtendrituelen weer gaan ontbijten bij Morrisons. Daarna zijn we naar Eastbourne gereden. Han was daar nog nooit geweest en ik één keer, 30 jaar geleden. Ze hebben daar een mooie, goed onderhouden pier. We konden de auto vlakbij de pier parkeren.

Eastbourne Pier gezien vanaf de promenade
Eastbourne Pier gezien vanaf de promenade

Op de pier zijn wat winkeltjes (de meeste gesloten wegens het winterseizoen) een koffietentje, een echte tearoom, een bar en de onvermijdelijke amusementsarcade. We hebben wat rondgekeken op de pier en genoten van het zicht op de kust. Het weer was prachtig voor december vandaag, zonnig, en niet al te koud. Zoals ik al schreef, de pier is erg goed onderhouden, dat zie je wel eens anders in het Verenigd Koninkrijk. Het ziet er ook nog allemaal uit zoals het vroeger geweest moet zijn.

De ingang van Eastbourne Pier
De ingang van Eastbourne Pier

Nadat we het wel gezien hadden op de pier zijn we naar het centrum van Eastbourne gereden. We hadden weinig zin om ver te lopen, en parkeerplekjes vlakbij de winkels waren schaars. Maar we hadden geluk, er reed net een auto weg en we konden de auto dus vrij snel kwijt.
We hebben bij Starbucks onze eerste eggnog koffie gedronken van deze vakantie, ieder met een broodje kaas erbij. Nog wat rondgekeken in het overdekte winkelcentrum, en daarna weer naar de auto gewandeld om naar Hastings te rijden. Daar konden we de auto zo aan de boulevard (die in Engeland promenade heet) kwijt. We zijn wat wat gaan muntjes schuiven in een arcade en toen we daar genoeg van hadden zijn we gaan overleggen waar te eten. De planning was een Harvester, maar we hadden beiden niet zo’n trek in een uitgebreide maaltijd. Han kwam met het voorstel om een Morrisons op te zoeken. Dat vond ik een goed idee. TomTom bracht ons naar de dichtsbijzijnde, op 5 minuten rijden met de auto. Daar hebben we lekker gegeten, Han een echte Britse maaltijd (fish & chips) en ik een bijna net zo Britse (liver & onions met aardappelpuree). Koffie voor ons allebei en voor mij ook nog een chocoladetaartpunt toe bracht de schade op totaal (omgerekend) 11 euro en 50 cent. Kom daar in Nederland maar eens om!

Om 19:00 vertrokken we weer naar het hotel. De weg van Hastings naar Londen is voor een groot deel tweebaans, dwars door de bossen, donker en bochtig. Met een rustige snelheid zijn we teruggereden en waren om 20:25 weer in het hotel. Nog een kopje Senseo voor ons beiden, en voor de rest maken we er een rustige avond van. We hebben weer een erg leuke dag gehad!

Reageren is niet mogelijk.