Dag 8: 05-12-2009 : Een vertraagde overtocht

Vanochtend na het douchen en aankleden was het tijd om alle spullen in de auto te laden. Vandaag rijden we de eerste etappe naar huis, van Dartford (UK) naar Coquelles (F). Eerst naar Morrisons voor het ontbijt en wat boodschapjes die je in Nederland niet kunt krijgen. De Focus kreeg ook ontbijt, die hebben we bij het tankstation van Morrisons helemaal volgetankt. Daarna zijn we naar het winkelcentrum Bluewater gereden. Het was daar zo druk dat verkeersregelaars de arriverende auto’s naar parkeerplekken verwezen. En gebrek aan parkeerruimte is daar normaal niet. We hebben nog wat spulletjes gekocht bij Boots (de landelijke drogisterij), een kattenkalender aangeschaft en we hebben wat gedronken. Moe van het geslenter door het erg drukke winkelcentrum zijn we naar de auto teruggelopen. Op weg naar Folkestone, om nog even een warme maaltijd te eten bij Morrisons. We hebben bij Tesco (Morrisons had niet veel keus meer) wat sandwiches gekocht voor later op de avond en toen op weg naar de haven van Dover. Daar waren we ruim op tijd. De ferry helaas niet, die arriveerde met een uur vertraging. Uiteindelijk kwam de ferry aan, en werd in een recordtempo gelost en geladen. Een uur te laat vertrokken we naar Frankrijk. Na een saaie overtocht kwamen we om 22:15 aan in het hotel. Het was ondanks de vertraging een leuke dag, die begon met stralende zonneschijn en eindigde met veel regen.

Reageren is niet mogelijk.