En nog een paar!

We hebben vandaag de rest van de vakanties geboekt voor dit jaar. Eigenlijk wilden we in december naar Amerika. Maar de vliegticketprijzen zijn vergeleken met vorig jaar (toen zijn we gaan kijken naar de prijzen) een stuk hoger voor die periode en de euro zakt steeds verder weg ten opzichte van de dollar. Dat alles maakt het in onze ogen net iets te duur. Geeft niets, wat we nu gepland hebben is ook heel erg leuk en we kunnen volgend jaar ook kijken of Amerika betaalbaarder is dan nu.

Wat gaan we dan nu doen? Als tussendoortje gaan we in juli een weekend naar Moers (D). In oktober gaan we een weekend naar Arnhem, daar is dan een optreden van Jan Smit en daar maken we gelijk een mini-vakantie van. In december gaan we een weekje naar Noord Engeland, en daarom nemen we deze keer weer de ferry van Rotterdam-Europoort naar Hull. Een heel prettige verbinding met fijne schepen. We hebben twee verschillende hotels geboekt in Engeland (uiteraard weer voor een koopje bij onze favoriete hotelketen daar). We verblijven eerst drie nachten vlakbij Wakefield in West Yorkshire. Na die drie nachten steken we Engeland dwars over van oost naar west en verblijven dan vier nachten in de buurt van Lancaster. Deze keer zijn we van plan om ook even de Schotse grens over te gaan, dat is makkelijk te doen vanuit Lancaster.

Dit jaar heb ik drie weken aaneengesloten vakantie in december. Als we weer terug zijn van onze Engelandreis blijven we een paar dagen thuis en daarna gaan we weer naar Duitsland. Dit keer naar München, waar we allebei nog nooit zijn geweest. Kunnen we daar mooi de omgeving verkennen en misschien zit er wel een uitstapje naar Oostenrijk in, ook dat is makkelijk te doen op één dag.

Omdat het een eind rijden is naar München (8 uur) hebben we voor zowel de heen als de terugreis een tussenstophotel geboekt. Niet halverwege, maar gewoon, lekker vertrouwd in Moers. 🙂

We hebben weer wat om naar uit te kijken!

Reageren is niet mogelijk.