Duitsland dag 1: Op weg naar Saarbrücken

Vanochtend was ik al vroeg wakker. Nog een kwartier eerder dan als ik had moeten gaan werken. Maar dat hoefde ik niet, dus na het voederen van de katten was ik zelf aan de beurt om wat te eten. Onder het eten twee afleveringen van mijn favoriete soapserie Neighbours gekeken. Tegen half negen heb ik Han wakker gemaakt met een bakkie koffie. Na het douchen en aankleden hebben we de laatste spulletjes ingepakt. Terwijl Han een broodje at heb ik een gedeelte van de bagage alvast naar de auto gebracht.

Even na 10:00 gingen we op weg. Met een kleine omweg via de autowasstraat. Net als vorig jaar zat de Focus onder de troep van de voorjaarsbomen, alleen dit keer nog wat erger dan vorig jaar. De autowasstraat deed zijn werk goed, na 10 minuten kwam de Focus weer blinkend tevoorschijn. Daarna hebben we de neus van de auto definitief richting zuid-oost gestuurd. Geen files gehad, alleen de gebruikelijke ergernissen met (soms onzinnige) snelheidsbeperkingen. De geplande tussenstop bij het snelwegrestaurant even voorbij Luik verviel, want daar was een verbouwing aan de gang en het was er een zootje. Doorgereden tot St. Vith, in Duitstalig België. Er stond een reclamebord van een frituur bij de afrit, en we hadden wel zin in een patatje. Geen frituur te bekennnen, maar wel een konditorei. Daar hebben we allebei een tosti (croque) gegeten, Han met champignons en ik met ananas. Was niet duur en ook nog goed te eten.

Verder naar Saarbrücken. De grensovergang naar Duitsland kwam al vrij snel, en dus konden de teugels van de Focus even gevierd worden. Met pieksnelheden van 170 km/h was Saarbrücken snel bereikt. En zo waren we weer terug in hetzelfde hotel waar we in december hebben gelogeerd, alleen waren de omstandigheden toen anders, zowel de weersomstandigheden als onze persoonlijke omstandigheden. We kregen een upgrade van de kamer omdat ze geen niet rokenkamers meer hadden. Wel nog in een duurdere prijsklasse, en die kamer werd ons dus zonder bijbetaling aangeboden. Uitstekende service!

We zijn heel even in de stad geweest. We wilden wat gaan eten bij Galeria Kaufhof, maar het menu van vandaag sprak ons niet aan. Toen even naar de Media Markt aan de rand van de stad. Nadat we daar waren uitgekeken zijn we naar McDonald’s gereden, die zit letterlijk om de hoek van het hotel. Eindelijk kon ik weer mijn geliefde McRibs eten! Na het eten vonden we het wel welletjes voor vandaag, en waren vijf minuten later in onze hotelkamer. Han heeft internet op de laptop geïnstalleerd, en we hebben een bakkie koffie gezet. Het is een fijne kamer, we zitten hier weer goed. We gaan op tijd slapen, het was een lange en vermoeiende dag.

Reageren is niet mogelijk.