Duitsland dag 4: Via Krefeld naar huis

Vanochtend werden we na een goede nachtrust geheel ontspannen wakker. Na het douchen en aankleden zijn we eerst gaan ontbijten. Na het ontbijt hebben we alle spulletjes bij elkaar gepakt en in de koffertjes gedaan. Met een bagagekarretje van het hotel kon alles in één keer naar de auto worden gebracht. We hadden eigenlijk in ons hoofd om via Luxemburg naar Nederland terug te rijden, maar ondanks de verlokkingen van goedkope benzineprijzen aldaar besloten we om via Krefeld te rijden. Allereerst omdat we dan zo lang mogelijk op de autobahn konden rijden, en daar kun je op de meeste stukken zo hard rijden als je wilt. Dat schiet lekker op en we kunnen ons tenslotte nog lang genoeg aan het keurslijf van de Nederlandse snelheidsbeperkingen houden. Ten tweede is Krefeld een prima tussenstop, een McDonald’s en een Aralpomp practisch tegenover elkaar. McDonald’s voor de McRibs en Aral voor de Mountain Dew. Maar omdat Krefeld 319 kilometer van Saarbrücken ligt moest de Focus toch weer eerst wat te drinken hebben voor we op weg gingen. Daar hebben we ook een Aralpomp voor opgezocht. Die had benzine én 11 flesjes Mountain Dew!

Na dit alles te hebben afgerekend zijn we de autobahn opgereden naar het noorden. Na anderhalf uur een tussenstop gemaakt bij een snelwegrestaurant waar een koffieapparaat stond die we eigenlijk best wel in de keuken zouden willen hebben. 😉

Koffiezetapparaatje!
Koffiezetapparaatje!

Na de pauze verder op weg naar Krefeld. Bij Düsseldorf een kleine omleiding, waardoor we nog even een klein stukje door de stad moesten rijden. Zo kwam onze Umweltplakete voor de derde keer deze vakantie weer van pas (eerst in Mannheim, daarna in Heidelberg). Zonder verder oponthoud kwamen we aan in Krefeld, waar we eerst hebben gegeten en daarna de Focus voor de tweede keer vandaag hebben volgetankt. Kostte de benzine in Saarbrücken € 1,44.9, in Krefeld betaalden we € 1,35.9. Dat niet alleen, ze hadden ook nog 12 flesjes Mountain Dew. Zo hebben we op deze reis 23 flesjes kunnen kopen, een record! Er staat trouwens 25 cent statiegeld op die flesjes, tot vorig jaar gooiden we ze gewoon weg, maar sinds februari hebben we ze bewaard. In Saarbrücken hebben we 21 flesjes ingeleverd bij de Aralpomp, dat is toch € 5,25.
Omslachtig systeem, al die kleine flesjes bewaren. Ik hoop dat de boomknuffelaars het hier niet gaan invoeren.

Ook de rit van Krefeld naar huis verliep voorspoedig, alleen brak er vlak vóór Nijmegen een kleine wolkbreuk los, waardoor het verkeer heel even voortkroop. Gelukkig duurde dat niet lang. Verder nog wat buien gehad onderweg, maar bij Utrecht klaarde het op en kwam de zon weer door. Dat was prettig met het uitladen van de spulletjes. De Focus staat nu uit te hijgen van deze vakantie. We hebben deze vakantie 1614 kilometer gereden in drie en een halve dag. We zijn in vier landen geweest: Nederland, België, Frankrijk en het belangrijkste land: Duitsland. We hebben weer geboft met het weer. Het was een fijne vakantie, waar we met volle teugen van hebben genoten. Nog twee maandjes, en dan gaan we weer naar Moers. Vroeg verjaardagscadeautje voor Han. Op haar verjaardag zelf kunnen we daar niet naar toe, want dan zijn we in Engeland. Genoeg om naar uit te kijken dus! Alles over de volgende tripjes kun je hier weer lezen!

Reageren is niet mogelijk.