Engeland – Dag 3 – We hebben iets te vieren

Vandaag is het een bijzondere dag in onze vakantie, want Han is jarig! Dat hebben we geweten ook, allemaal sms-jes en telefoontjes kwamen er over de hele dag binnen. 🙂 De eerste die iets over Han’s verjaardag zei was trouwens gisteren. Dat was de immigratieofficer van Engeland in Frankrijk (de grenscontrole vindt al plaats in Frankrijk) die onze paspoorten controleerde. Dat deed hij nauwkeurig, want bij het teruggeven keek hij Han aan en zei “Happy birthday for tomorrow”. Dat zijn van die leuke, attente dingen!

Vandaag hebben we ons eerste Engelse ontbijt van deze vakantie gegeten, uiteraard weer bij Morrisons. Deze Morrisons staat in Chippenham. Na het ontbijt hebben we de auto volgetankt, na de rit van Nederland naar het westen van Engeland was de tank aardig leeggeraakt. Vervolgens naar het doel van deze dag: Weston-Super-Mare. Han was daar nog nooit geweest. Ik wel, maar dat is al tientallen jaren geleden. Het is een kustplaatsje aan de mond van de rivier de Severn. We hebben daar lekker rondgekeken, wat spulletjes gekocht en op de muntenschuifmachines gespeeld die je overal in de Engelse kustplaatsen ziet. Aan het eind van de middag begon het te regenen, maar toen waren we allebei al moe en besloten we uit eten te gaan in Bristol.

Vorig jaar toen we met de Lady Sophie over de Thames voeren hebben we twee keer gegeten bij een pub in Marlow. Toen we in december weer in Zuid Engeland waren zijn we daar nog eens gaan eten omdat het daar zo goed bevallen was. Die pub in Marlow maakt deel uit van een landelijke keten, daarom hebben we op deze speciale dag ook een pub van die keten uitgezocht. Ook bij deze pub was het eten echt uitstekend en de bediening deed daar niet voor onder. Een zéér geslaagde afsluiting van deze leuke dag!

Reageren is niet mogelijk.