Engeland – Dag 4 – Weymouth

Vandaag wilden we naar Weymouth, een plaats aan de zuidkust van Engeland en een plaats waar we allebei nog nooit zijn geweest. Ondanks de voorspelde regen voor vandaag hebben we het er toch maar op gewaagd. Na het ontbijt bij Morrissons gingen we dus op weg. Inderdaad regende het en behoorlijk ook. Ondanks dat het in kilometers niet zo ver is, duurde de rit er naar toe ruim twee uur. Er zijn geen snelwegen die kant op, wel heel veel bochtige en mooie weggetjes. De Focus werd er alleen niet schoner op. Hier en daar lag er zand op de weg en samen met de regen zorgde dat ervoor dat de auto snel smerig werd. Na een uurtje rijden klaarde het op en werd het droog. Tijd om een colaatje te drinken in een pub waar ze een nogal merkwaardig gerecht op het menu hadden staan.

Ze eten daar faggots……?? (zie op ’t menu onder “mains”)
Ze eten daar faggots...??

Had de weg naar Weymouth (bochtig, smal) al veel overeenkomsten met de weg naar Hastings maar het plaatsje zelf gaf ons ook het gevoel in een soort van verbouwd Hastings te zijn. Parkeerplekken waren schaars maar we hadden geluk. Er reed net een auto weg en we hebben dankbaar van het vrijgekomen plekje gebruik gemaakt. Weymouth is een leuk plaatsje, echt een ouderwetse Engelse kustplaats.

Nadat we er waar uitgekeken (en moe waren geworden) besloten we om ook de avondmaaltijd bij de plaatselijke Morrissons te gebruiken. TomTom hielp ons gedeeltelijk op weg, op de plaats waar volgens Tommie de supermarkt zou moeten zijn stonden huizen, maar uiteindelijk vonden we het toch, ongeveer een halve kilometer verderop in een andere straat. Na het eten alle bochtige weggetjes weer terug naar het hotel, waar we er een rustige avond van hebben gemaakt. Verder geen regen meer gehad, de zon was doorgekomen dus het weer werkte ook mee om ook van deze dag ook weer een leuke dag te maken!

Reageren is niet mogelijk.