Engeland – Dag 5 – Wales

Vandaag staat Wales op het programma. Ik ben er al een aantal malen geweest maar Han nog nooit. Daar gaan we vandaag dus verandering in aanbrengen. Na het ontbijt bij onze voor deze vakantie vaste vestiging van Morrisons reden we naar het westen. Om in Wales te komen vanaf de streek waar wij verbleven moet je de rivier de Severn oversteken. Vroeger was daar één brug en die was gratis. Nu hebben ze een klein stukje verderop nòg een brug gebouwd en nu moet je ook voor allebei de bruggen betalen.
£ 5,50 maar liefst, maar dat is alleen als je Wales in gaat. Oostwaarts, dus richting Engeland, hoef je niet te betalen. Even na de brug staat er gelijk in twee talen een bord om je welkom te heten.

Soms niet te volgen wat er op de borden staat. Gelukkig is het tweetalig aangegeven
Soms niet te volgen wat er op de borden staat

Het doel van vandaag is Cardiff, de hoofdstad van Wales. Een prettige stad, alles ziet er heel netjes uit en ook vandaag werkte het weer mee. Zonnig en niet te warm. We hebben eerst een ijscoffee gedronken bij Costa Coffee. Bij Marks & Spencer vonden we allebei spijkerbroeken, waar we ieder een paar van hebben gekocht. Ook nog een colaatje gedronken in het restaurant van Marks & Sparks zoals de Britten het noemen.

Britten zijn gek op cake met zoete dressing en andere zoetigheid.
Britten zijn gek op cake met zoete dressing en andere zoetigheid

We doen het allebei rustig aan deze vakantie, Han is nog steeds herstellende en ik heb een drukke tijd gehad op het werk. We hebben daarna een stuk door de stad gelopen en toen hadden we het wel weer gehad. Bezienswaardigheden zijn voor ons toch niet weggelegd dus tijd om de auto weer op te zoeken, waar we inmiddels toch een aardig stukje wandelen van verwijderd waren.

Ook vandaag wilden we bij een Morrisons de avondmaaltijd gebruiken (ze hebben een redelijk uitgebreid menu) en deze keer heb ik niet de dichtsbijzijnde intgetikt in TomTom maar een in Barry, een paar mijl verderop. Zo konden we nog een stukje van Wales zien en ons verbazen over de merkwaardige taal die ze daar hebben. Deze keer wees Eva (dat is de stem in onze TomTom) ons feilloos de weg. Na het eten terug naar het hotel. We hebben weer een fijne dag gehad!

Reageren is niet mogelijk.