Engeland – Dag 7 – Bristol

Zoals bijna iedere ochtend deze vakantie was de auto nat van de regen. Dat vinden we wel best zo, dat de regen in de nacht valt en niet overdag. Het ritje naar Morrissons voor het ontbijt is ongeveer een kwartier, dus daar zijn we zo. Na het ontbijt zijn we naar Bristol gereden. Niet naar het winkelcentrum, maar naar de stad zelf. Ook daar zijn wij beiden nog nooit geweest. Een plekje om te parkeren was snel gevonden in, wat achteraf bleek, de goedkoopste parkeergarage van de stad (volgens hun eigen zeggen althans). Echt prijzig was het in ieder geval niet, we betaalden in Weston van de week meer dan in het centrum van deze behoorlijk grote stad.

Han had haar zonnebril in de hotelkamer laten liggen, en we wilden voorkomen dat ze hoofdpijn kreeg door het zonlicht. Dus op naar Specsavers, die ook in Engeland vestigingen heeft. We wilden een opzetzonnebril. Dat ging niet zomaar, ze wilden er een op maat laten maken en die konden we dan over vijf dagen ophalen. En dat terwijl er een in de winkel lag die prima op Han haar bril paste. We konden die uiteindelijk toch kopen, moesten daarvoor wel Han’s naam en geboortedatum opgeven. Toen ze de adresgegevens ook nog vroegen zei ik dat we uit Nederland kwamen en ik geen postcode kon geven waar hun computer mee overweg kan. Uiteindelijk konden we dan de winkel uit, 15 pond armer (duur, maar beter dan hoofdpijn) en een zonnebril rijker.

Tijd voor de dagelijkse icecoffee bij Costa. We hebben daarna lekker in de stad rondgewandeld, nog wat kleding gekocht en ook in de Poundstore nog wat spulletjes gekocht. Alles kost daar een pond of minder, en ze hebben verbazend leuke dingen voor dat geld. Pakje met 12 AA (penlight) batterijen voor net iets meer dan een euro. En ze doen het uitstekend, daar hoef je geen dure Duracell in Nederland voor te kopen.

Het is vandaag alweer de laatste volledige dag in Engeland van deze vakantie, dus we zijn daarom weer gaan eten in een TableTable pub, net zoals maandag. Wel in een andere dit keer, maar ook hier was het eten en de bediening meer dan uitstekend. Dus ook op onze volgende reis naar Engeland (in december) zullen wij zeker weer bij TableTable terechtkomen. Na het eten teruggereden naar het hotel om weer energie op te doen voor de rit naar Frankrijk morgen.

Reageren is niet mogelijk.