Engeland – Dag 2 – Beverley + Scarborough

We hebben heerlijk geslapen. We zijn af en toe wakker geweest doordat het schip behoorlijk bewoog maar we hebben er verder geen last van gehad. Ik had uit voorzorg een pilletje tegen zeeziekte ingenomen.
We hebben rustig even een bakkie thee gezet en gedronken en intussen internet op de telefoon geactiveerd via onze engelse simkaarten. Om ongeveer 8.00u mochten we weer naar de auto toe. Het ontladen/laden van het schip verloopt minder soepel dan in Calais. Het verliep wat rommelig. Misschien ook wel omdat er erg veel sneeuw lag aan de zijkanten en men bang was voor aanrijdingen. Vanwege terreurdreiging rond de feestdagen was de controle ook wat aangescherpt. Bij iedereen werd er vluchtig in de auto gekeken, vroeg de man of we wapens of explosieven in de auto hadden en vroeg hij waar we naartoe gingen. Op zich geen heftige controle maar dat is anders nooit zo uitgebreid.

Enfin, rond 8.20 stonden we op engelse bodem en zijn we naar Beverley gereden waar een Morrisons is met restaurant + engels ontbijt. Op het parkeerterrein van Morrisons lag echt heel veel sneeuw!!

Veel sneeuw op parkeerterrein Morrissons
Veel sneeuw op parkeerterrein Morrissons

We hebben ons het ontbijt goed laten smaken en zijn daarna op weg gegaan naar het kustplaatsje Scarborough. Onderweg hebben we heel veel prachtige vergezichten gezien en lag er wederom heel veel sneeuw langs de weg. We hebben vandaag geen verse sneeuw zien vallen.

Mooie vergezichten onderweg en erg veel sneeuw
Mooie vergezichten onderweg en erg veel sneeuw

Aangekomen in Scarborough lag er tot onze verbazing daar haast geen sneeuw. Echt vaag hoor want overal waar we vandaag kwamen lag toch al snel zo’n 20 a 25 cm. Ze hebben daar vast goede sneeuwruimers 🙂
Als je richting zee rijd dan rijd je onder een spoorbrug door en dan zie je zomaar ineens de promenade voor je liggen. Het was er behoorlijk fris maar toch best druk voor de tijd van het jaar.

Toegang tot de promenade van Scarborough
Toegang tot de promenade van Scarborough

Jachthaven van Scarborough
Jachthaven van Scarborough

In Scarborough zijn ook veel arcades waar van die leuke muntschuif-automaten staan waar we beiden gek op zijn. We hebben ons daar best een poosje mee vermaakt. Daarna hebben we nog even in het lokale winkelcentrum iets warms gedronken en een paar kleine boodschapjes gedaan. Om een uur of 15.45 zijn we teruggegaan naar de auto en zijn we richting Wakefield gereden. Daar logeren we bij Travelodge. We hebben vanavond makkelijk gegeten bij Burger King want we hadden geen puf meer om wat anders te gaan doen. We hebben er een rustige avond van gemaakt. Met mijn energie ging het vandaag prima. We konden overal dichtbij parkeren. Dat scheelt enorm! Ik hoop dat ik morgen weer een goede dag heb dan kunnen we weer leuke dingen gaan doen.

Reageren is niet mogelijk.