Engeland – Dag 6 – Blackpool (Victoria Hospital)

Sinds de longembolieën van begin vorige maand moet ik antistollings-medicatie slikken waardoor mijn bloed niet ongecontroleerd stolt en er dus geen nieuwe bloedstolsels ontstaan. Ik ben nog niet stabiel ingesteld dus moeten we deze vakantie 1x bloed laten prikken om de stollingswaarde (INR) te laten bepalen en dan naar aanleiding van die uitslag een nieuw schema voor de antistollings-medicatie te krijgen van de plaatselijke arts. Op internet stond dat daar internationale afspraken over zijn dus wij gingen vanmorgen “even” naar het ziekenhuis van Blackpool ervoor omdat ik vandaag geprikt moest worden.
Het inschrijven in het ziekenhuis duurde eventjes vanwege een nieuw computersysteem aldaar maar uiteindelijk werd er een half uurtje na aankomst bloed afgenomen wat meteen naar het lab ging. De uitslag zou na ongeveer 45 min bekend zijn. So far, so good. Allemaal erg aardige mensen.

In het ziekenhuis is een Costa Coffee, dus daar hebben we onze tijd doorgebracht en ontbeten. Om 13.45 zijn we teruggegaan naar de ehbo. Dat was al 15 min later dan dat de uitslag bekend zou zijn. Helaas nog geen uitslag dus werden we verzocht om in de wachtkamer plaats te nemen. Het was daar zo warm dat we allebei zowat in slaap vielen daar. Uiteindelijk wisten ze om 14.00u m’n INR. Die was 1.8, dus te laag. De arts die we erover spraken had werkelijk geen idee hoe ie moest doseren. Hij kende het medicament “marcoumar” niet en ging zitten googlen erop. Dan verlies je je vertrouwen rap in zo’n dokter hoor. Enfin, we wisten de bloeduitslag dus daarmee wilden we onze Nederlandse trombosedienst bellen. Helaas nam daar een antwoordapparaat op die zei dat ze tot 13.30u onbereikbaar waren voor de lunch. Het was toen al half drie onze tijd dus in Nederland half vier. Ze hebben dus gewoon vergeten om na hun lunch het antwoordapparaat uit te zetten. Toen hebben we maar een “trombose-nummer” in Nederland gebeld wat alleen voor artsen is. Tja, je moet toch wat. Zij hebben mijn huisarts gebeld en die belde mij weer. Ik heb van hem een aangepaste dosering voor mijn antistollings-medicatie gekregen. Wat een gedoe weer he. Het kan ook nooit eens gewoon gaan.

Nadat we eindelijk alles in orde hadden zijn we nog even Blackpool in geweest. Niet echt uitgebreid want ik kwam haast niet vooruit. Morgen weer beter hoop ik. We hebben vanavond heerlijk in een pub gegeten. We zijn nu thuis in het hotel en maken er een rustige avond van.

Reageren is niet mogelijk.