Duitsland Dag 3: München

Toen we vanochtend wakker werden en een blik door het raam wierpen zagen we dat het sneeuwde. Hele kleine, fijne vlokjes, en alles werd buiten zo mogelijk nog witter dan het al was. Na het aankleden zijn we gaan ontbijten. Dat ontbijt is werkelijk fantastisch. Nu zijn we wel wat gewend bij v/d Valk en ook bij Hotel Papendal was het prima, maar dit sloeg alles. Een zeer uitgebreide keus aan vleeswaren, kaas en andere zuivelproducten, diverse soorten brood en zelfs gebakken aardappeltjes. In de modern ingerichte eetzaal konden we naar buiten kijken waar het nog steeds sneeuwde. Bij de receptie hebben we een muntje gehaald om de parkeergarage te kunnen uitrijden.

Ons eerste doel van de dag was een vestiging van de Media Markt. Niet zomaar een, maar de grootse vestiging ter wereld van dit electronicaconcern. We hebben daar lekker rondgekeken, een geluidskaart voor mijn pc gekocht en besloten later nog eens terug te komen omdat we nog niet alles hadden bekeken. Nadat we ook nog een vestiging van ons andere favoriete electronica (en nog veel meer) zaak Conrad hadden bezocht zijn we naar het Olympia-Einkaufszentrum gegaan, een groot winkelcentrum met vestigingen van veel bekende Duitse winkelketens en nog veel meer. We hebben daar kraskaarten gekocht zodat we onze Duitse simkaarten konden opladen en kwamen halverwege het winkelcentrum een oude bekende tegen, die kennelijk op weg naar Spanje een omweggetje heeft gemaakt. Want wie zat daar op 17 december? Sinterklaas! Wij zijn er nog steeds niet achter wat de goedheiligman daar deed. Ja, kinderen ontvangen zoals hij bij ons ook doet, maar op 17 december? Hij was in ieder geval wat onhandig (of was het wat anders?). hij liet diverse malen zijn staf vallen en na enkele minuten liep hij met een onzekere tred weg.

Inmiddels was het tijd om wat te gaan eten en dat hebben we in het winkelcentrum gedaan. Na nog wat spulletjes te hebben gekocht zijn we teruggereden naar het hotel. München is een grote stad, maar met TomTom was het vinden van de weg geen probleem. Ondanks dat het de hele dag had gesneeuwd was het rijden geen enkel probleem, de straten waren prima begaanbaar. We hebben er verder een rustige avond van gemaakt en konden terugkijken op een geslaagde dag!

Reageren is niet mogelijk.